Süt Kuzusu Başvurusu Nasıl Yapılır? Nereye Yapılır? Başvuru Şartları

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu kampanyası dahilinde geliri az olan ailelerin 1 ile 5 yaş aralığında olan çocukları için planlanmış bir kampanya. Peki Süt Kuzusu başvurusu nasıl yapılır?

Süt Kuzusu Başvurusu Nasıl Yapılır? Nereye Yapılır? Başvuru Şartları

Süt Kuzusu Başvurusu Nasıl Yapılır? İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında Süt Kuzu Projesi'ni başlattı ve halen devam ediyor. Program, gelir düzeyi düşük ailelerden gelen bir ile beş yaş arasındaki çocukların sağlık ve esenliklerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Süt Kuzu Projesi başvurularını kabul eden adaylar, her çocuğu için aylık 8 litre süt alma fırsatına sahip olacaklar.

Ayrıca, İzmir'in hemen hemen tüm bölgelerindeki düşük gelirli ailelere ücretsiz olarak süt dağıtılmakta ve bu yardımın yokluğunda çocuklarının temel beslenme gereksinimlerini karşılayamayacak olan ebeveynlere yardımcı olunmaktadır. Aşağıdaki paragraflarda, Süt Kuzularına başvurmak için izlenmesi gereken prosedürleri tartışacağız. Örneğin, Dairy Lamb kullanmak için hangi kanıtlar gereklidir? vb. sorularına cevap vermek ve bu konuyla ilgilenenlere yardımcı olmak için ortaya koydukları konulara ışık tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Süt Kuzusu Projesi Nedir?

Süt Kuzu Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel süt üretici kooperatifleri ile birlikte İzmir'de 240 okulda 210.000 çocuğa taze, sağlıklı süt tedarik etmek amacıyla 2005 yılında başlattığı girişimin adıdır. Bu nedenle projeye Süt Kuzu Projesi adı verildi.

2012 yılında komşu belediyelerin tüm devlet okullarındaki öğrencilere süt göndermeye başlamasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaç sahiplerinin evlerine süt dağıtmaya başladı. Bu operasyon kapsamında, bu program kapsamında şehrin daha az şanslı sakinlerinin konutlarına yetkili personel tarafından günlük süt teslimatı yapılmaktadır. Başvuruları kabul edilirse, bir ile beş yaş arası gelişim çağında çocuğu olan aileler bu projeye katılabilecekler.

Bir çocuk 5 yaşına geldiğinde artık bedava süt alamamaktadır; ancak hanede 5 yaşından küçük başka çocukları varsa, ailesi bu programa (0-5 yaş) devam edebilir. Ultra yüksek sıcaklıktaki sütün (uzun ömürlü süt olarak da bilinen UHT süt) dağıtımı, İzmir'deki düşük gelirli evlere fayda sağlıyor. Bunun doğrudan bir sonucu olarak, günümüz toplumundaki çocuklar mevcut en saf ve en besleyici sütün bir kısmını tüketmektedir. Ayrıca bu sütler yapay olarak ilave edilmiş herhangi bir madde içermez.

İzmir Süt Kuzusu Başvuru Şartları

Emziren kuzu deneyi, bir ila beş yaş arasındaki çocuklara yardımcı olur. Ayrıca İzmir ilinde ikamet eden beş yaş altı çocuklara süt yardımı yapılacaktır.

Süt Kuzusu Başvurusu Nasıl Yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürütmekte olduğu Süt Kuzu projesine başvurmak isteyenler, gerekli belgeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün Süt Kuzu Birimi'ne getirebilirler. Projeye başvurmak isteyenler buradan daha fazla bilgiye ulaşabilir. İkinci seçenek, başvurunuzu halihazırda bağlantınızın olduğu muhtarlık aracılığıyla yapmaktır. Ancak muhtarlıktan yapılan başvuruların işlem süresi, doğrudan Süt Kuzu Ünitesi'ne yapılan başvuruların işlem süresinden çok daha uzundur.

İzmir Süt Kuzusu Başvurusu Nereye Yapılır

İzmir süt kuzusu için nereye başvuracağınızı öğrenmek, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne gitmek veya 444 40 35'i aramak kadar basit. Ardından, herhangi bir Sosyal Hizmetler şubesinden süt kuzusu başvurusunu doldurun.

Süt Kuzusu Başvuru Online

Birkaç düşük gelirli aile, kuzu kuzu programına katılmak için başvurmayı düşünüyor ve bunu çevrimiçi mi yoksa başka bir tür elektronik devlet hizmeti aracılığıyla mı yapabileceklerini merak ediyorlar. Ne yazık ki, bu özel proje için başvurular şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi web sitesi veya başka herhangi bir elektronik yönetim biçimi tarafından henüz kabul edilmemiştir. Başka bir deyişle, başvuruda belirtilen adrese fiziksel olarak gitmeli ve gerekli evrakları orada teslim etmelisiniz.

İzmir Süt Kuzusu Başvuru Telefon Numarası

Herhangi bir sorunuz varsa veya İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzu programına başvurmak istiyorsanız 444 40 35 numaralı HIM iletişim merkezi ile iletişime geçin. İletişim bilgilerimiz arasında bir web sitesi (www.izmir.bel.tr), bir e-posta adresi (him@izmir.bel.tr), bir faks numarası (293 39 95) ve bir telefon numarası (444 40 35 ve 185 hat) bulunmaktadır.

Süt Kuzusu Başvuru Sorgulama

E-devlet veya çevrimiçi platform kullanarak başvuru yapamazsınız, ancak başvurunuzun nasıl sonuçlandığını hızlıca öğrenebilirsiniz. Başvurularının sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmesi gereken kişiler  https://www.izmir.bel.tr/tr/HosgeldinBebekDurumSorgula/4064 adresini ziyaret edebilirler. Vatandaşlar https://www.sutkuzusu.com.tr/tr/sutum-nerede URL'sini kullanarak süt dağıtımlarının durumunu kontrol edebilirler.

Süt Kuzusu Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Süt kuzusu başvurmak isteyen sınırlı kaynaklara sahip aileler için gerekli evrakları aşağıdaki gibi sağlayabiliriz:

  • Her iki ebeveyn ve 1 ile 5 yaş arası reşit olmayan çocuklar için nüfus cüzdanı fotokopileri
  • Konuyla ilgili örnek: bir boşanma kararı (veli ebeveyn bu hibe için başvuruda bulunmalıdır).
  • Ebeveynler evlenmediyse nüfus cüzdanından onaylı bir kopyası alınabilir (Çocuk Tanıma beyanını içeren belge)
  • Başvuru Dilekçe Belgesi

Süt Kuzusu Dilekçe Formu

Başvuru formu şefin ofisinde mevcuttur. Bu dilekçeyi ve başvurunuzu bitirdikten sonra Süt Kuzuları bölümüne postalayın. Yazdığınız dilekçeye iletişim bilgilerinizi (isim, adres, telefon numarası ve e-posta adresi) ekleyin. Mesajınıza bir iade adresi ve telefon numarası ekleyin. Diğer tüm ilgili bilgiler başvuru dilekçesine eşlik etmelidir.

Süt Kuzusu Başvuru Birimi

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü:

1.adres: Laleli mahallesi, Menderes caddesi, no: 418 Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi Buca-İzmir

2.adres: Milli kütüphane caddesi, no: 41/A Z47(Katlı otopark altı) Konak/İzmir

Bu proje için başvuru yöntemi olarak yukarıda belirtilen yerlerden birine şahsen katılmak veya tamamlanmış bir dilekçe ve destekleyici belgelerle posta göndermek yeterli olacaktır.

Süt Kuzusu Başvurusu Muhtarlık

Muhtarların bir başka uygun başvuru yolu olduğunu zaten belirtmiştik. Böyle bir durumda, ihtiyaç sahibi sakinlerin gerekli evrakları yerel muhtara vermeleri gerekir. Daha sonra muhtarlık, bireyin başvurusunu uygun başvuru birimine gönderir. Muhtara daha fazla kişi başvuruyorsa, muhtarın Süt Kuzu Birimi'ne başvuru yapması daha uzun sürebilir. Dilekçelerine hızlı bir çözüm arayanlar, bu nedenle muhtarlığa girmekten kaçınmalıdır.

Süt Kuzusu Projesinden Kimler Yararlanabilir?

Ülkemizin dar gelirli ve yoksul vatandaşları, yerel yönetimleri aracılığıyla sosyal hizmetlere erişebilmektedir. Başka bir deyişle, başvuru sahiplerinin bu programa hak kazanabilmeleri için federal asgari ücretin üçte birinden fazla olmayan bir aylık gelire sahip olmaları gerekir. Bunu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurarak yapabilirler.

Ancak 1-5 yaş arası çocuğu olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Şehir, beş yaşın üzerindeki çocuklar için süt sübvansiyonunu kaldırdı. İzmir'in Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, kentin düşük gelirlileri ve imkanları kısıtlı olanlar için bu ve diğer sosyal programlara başvurmak için tek adres sağlar. Yiyecek, yakacak, giyecek, para vb. yardımlar ihtiyaç sahipleri için en değerli kaynaklar arasındadır.

İzmir Süt Kuzusu Dağıtım Yerleri

Balçova, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir, Karşyaka, Güzelbahçe, Karabalar, Karşıyaka, Narlıdere ve Konak Süt Kuzu Projesi kapsamında verilen sütlerle servis edilmektedir. Menderes, Torbal, Seferihisar, Urla, Kemalpaşa, Foça, Menemen ve Aliaa, dağıtım yapılan 96 merkez ilçeden sadece birkaçı.

İzmir Süt Kuzusu Adres Değişikliği

Bir önceki adres İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güncellendikten sonra İzmir Süt Kuzuları Müdürlüğü ile iletişime geçerek sütün kullanılabilmesi için yeni siteye teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. Süt kuzunuzun teslimat adresini 444-4035 veya 185 numaralı telefonu arayarak değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak isterseniz 444-4035 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Taşınırsanız süt teslimatını alamama konusunda endişelenmenizde bir sakınca yoktur. İzmir'den süt veya kuzu eti satın almaya karar verirseniz, posta adresinizi güncellemek için https://www.sutkuzusu.com.tr/tr/iletisim ile de iletişime geçebilirsiniz.

İzmir Süt Kuzusu Kaç Yaşa Kadar?

Program, küçük çocuklu aileler için idealdir (1 ila 5 yaş arası). Yeniden ifade etmek gerekirse, aynı çocuğa altı yaşına geldiğinde artık süt verilmez. Ancak çoğu hanede 1-5 yaş arası çocuklar için süt alımları devam etmektedir.

Süt Kuzusu Neden Gelmiyor 2023?

Koronavirüs prosedüründeki aksaklıklar nedeniyle ailelere süt teslimatı birkaç gün gecikebilir. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 62 dağıtım ekibiyle ürünlerini ulaştırmak için her gün çok çalışıyor.

İzmir Süt Kuzusu Dağıtım Günleri 2023

2023 yılında şehir çalışanları süt sağlamak için düşük gelirlilerin evlerini düzenli olarak ziyaret ediyor. Dağılımlar; her haneye her ay 8 litre süt gün içinde dağıtılsa da her seferinde farklı ailelere ulaştırılıyor. Demek ki. Aynı aile, her ay hak ettikleri ödeneği alır. Süt Kuzu girişimi kapsamında, daha az şanslı olan ailelere her çocuğu için ayda 8 litre süt veriliyor. Bir aile taşındığında, yeni yerlerine yerleşene kadar dağıtım durdurulur.

Bunun ışığında, her ay 8 litre süt satın almak isteyen hanelerin, Nüfus Müdürlüğü ile adreslerini güncelledikten sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir. O zamandan sonra evler, taşınmadan sonra bile süt dağıtımına devam edebilir. Sütlerini farklı bir yere ulaştırmak isteyenler, gerekli düzenlemeleri yapmak için Süt Kuzu Ünitesine gidebilirler.

İzmir Süt Kuzusu Dağıtımı Durduruldu Mu?

Uzun süredir süt yardımı bekleyenler, bazen İzmir süt kuzularının dağıtımının durdurulup durdurulmadığı ya da neden sütlerini alamadıklarının başka bir açıklaması olup olmadığı konusunda spekülasyon yapıyorlar. Süt dağıtımı ve satın alınması rekabetçi ihale süreçlerine tabi olduğundan, sütün teslim edilmesi biraz zaman alacaktır. Amacımız bu yazının sonunda Süt Kuzu projesini daha iyi anlamanızdır. Daha önce Süt Kuzu deneyinden yararlanmış veya kullanmayı düşünen okuyuculardan, soru, fikir ve programı geliştirmeye yönelik önerilerini yazının yorumlar kısmında paylaşmaları rica olunur.