Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Çoğu öğrenci yanlış ders çalışma programından dolayı derslerinden verim alamaz hale gelmektedir. Buda derslerden uzaklaşma gibi etkilet yaratmaktadır. Sizler için "Nasıl ders çalışmalıyım?" sorusuna cevap bulacağınız bir çalışma hazırladık.

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl ders çalışmalıyım? Aşağıda, konuyla ilgili bazı kısa rehberlik sunacağız. Bu sayede çalışmalarınızı planlı bir şekilde yapılandırırsanız, onlara ayırdığınız zaman ve emekten daha büyük bir getiri elde edersiniz. Günde on saatini akademik uğraşlarına ayırma şeklindeki standart tavsiyenin aksine, daha kısa sürede daha etkili bir çalışma tekniği tasarlamak mümkün olabilir. Zamandan tasarruf etmenize de yardımcı olabilecek verimli çalışma stratejileri uygulayarak çalışma sürenizin etkinliğini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Sınıfta çalışmak için en etkili strateji konusunda oldukça benzer soruları olan birçok öğrenci var. Ne yazık ki, akademisyenler ve sınavlar konusunda olumsuz stres yönetimi potansiyeli ortaya çıkabilecek bir gerçektir. Söz konusu davranışta kişinin özel hayatındaki, aile ve toplumdaki sorunlar rol oynamıştır. Her bir kişi benzersizdir. Bunun doğrudan bir sonucu olarak, çevresel tehlikeler de rol oynamaktadır. Çalışmaya harcanan zamanın verimliliği, öz motivasyon eksikliği, yetersiz ön bilgi veya her ikisi gibi olumsuz durumlar tarafından engellenebilir. Bu senaryoda, çalışmak için en etkili teknik ne olurdu?

Etkili Ders Çalışma Stratejileri

  • Kendini öğrenmek, etkili bir şekilde çalışmanın ilk adımıdır. Talimatı dinleyerek çalışmak, birincil bilgi işleme modu görsel olan kişiler için verimsizdir. Bu nedenle, mantıksal, dilsel, uzamsal veya sadece algısal zekâ tipinizle iyi çalışan bir çalışma yöntemi geliştirmek her zaman yardımcı olacaktır.
  • Çalışma planları, çizelgeler, hedef belirleme alıştırmaları vb. gibi bir program yapmanız yardımcı olacaktır. Ardından, sahadaki hareketlerinizi planlarsanız, gerekli önlemleri alabileceksiniz.
  • Hem yakın hem de uzak gelecek için planlar yaparak başlayın. Bir kariyer planı yapmak, bazen uzun prosedürleri yönetilebilir parçalara ayırmanıza olanak tanır.
  • Başarılı olmak için her gün çalışmaya zaman ayırmalısınız. Çalışma planı notların yazılmasını ve gözden geçirilmesini içerir.
  • Çalışma sürenizi ders, soru-cevap ve inceleme bloklarına bölerek hafta için bir program oluşturun.
  • Ne yazık ki, elverişli bir yer yapmak veya bir çalışma alanı kurmak, gerçek çalışma ile ilgisizdir. Birinin rahatlık bölgesinde olmak tembelliğe yol açabilir. Öğrenmenin en iyi yolu, kişinin kendini günlük çalışma alışkanlıklarının ötesine itmesidir. İş istasyonunuzdan kalkmanız yardımcı olacaktır. Evinizde, ofisinizde, kütüphanenizde veya yerel park düzeninizde düzenli ayarlamalar yapın. Bu, konsantrasyon sürenizi ve herhangi bir yerde çalışıp çalışamayacağınızı gösterecektir.