Gelir Belgesiz Kredi Almanın Yolları Nelerdir ?

Haberler - Gelir Belgesiz Kredi Almanın Yolları Nelerdir - ayintaphaber.com

Gelir Belgesiz Kredi Almanın Yolları Nelerdir ?

Kredi alma işlemleriyle sayesinde finansal işlemlerinizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede ihtiyaçlarınızı kolayca giderebilirsiniz. Eğitim, konut, taşıt, ihtiyaç, alışveriş, tatil gibi çeşitli konularda kredi çekiminizi tamamlayabilirsiniz. Bankalar kredi alma konusunda vatandaşları zor durumda bırakabilmektedir. Çeşitli prosedürler ve kurallar çerçevesinde kredi verme işlemini gerçekleştirmektedir. Bu prosedürler arasında vatandaşları zor durumda bırakan durum gelir belgesidir. Gelir belgenize göre bankadan alacağınız tutar değişiklik göstermektedir. Bazı ihtiyaç sahiplerine ise kredi alması engellenmektedir. Gelir belgesiz kredi almanın yolları nelerdir, gelir belgesi nedir, nasıl gerçekleştirilir gibi sorularla sıklıkla karşılaşmaktayız. Sık sorulan yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca gelir belgesiz kredi almasını sağlayan bankaları detaylıca yazımızda bulabilirsiniz.

 

Gelir Belgesiz Kredi

 

Ülkemizde kredi ihtiyacı olan kişiler son dönemlerde artmıştır. Bu kişiler bankalara gelerek kredi alma talebinde bulunmaktadır. Talep oluşturmak için çok sayıda belgeyi hazırlaması gerekmektedir. Özellikle bazı belgelere kredi alıp almamasını belirleyen başlıca özelliğe sahiptir. Kredi başvurularında olmazsa olmaz belgenin başında gelir belgesi bulunmaktadır. Gelir oranınıza göre siteden alacağınız kredi limiti belirlenmektedir. Bazı kullanıcıların kredi alma talebi ise onaylanmamaktadır. Vatandaşlar gelir belgesine ibraz etmeyen bankalar arayışındadır. Bazı bankalarda gelir belgesiz kredi sistemi devreye girmektedir.

 

Bankalarda gelir belgesiz kredi seçenekleri son dönemlerde artırılmıştır. Maaş bandronuz, yıllık cironuz, sabit kiralarınız gibi gelirlerinizi belgelemeniz istenmemektedir. Kısa sürede bankalardan kredi talebi oluşturabilirsiniz. Krediniz hesabınıza yatırıldığında finansal anlamda rahatlayabilirsiniz. Gelir belgesiz kredi seçenekleri farklı adlarla bankalarda bulunabilmektedir. Kredi türlerinin şartlarına detaylıca bakmalısınız.

 

Gelir Belgesiz Kredi Nasıl Gerçekleştirilir?

 

Bankalarda gelir belgesine bakmadan kredi fırsatları sunabilmektedir. Gelir belgesiz kredi seçeneğiyle maaş bandonuza bakılmaksızın para alabilirsiniz. Ev hanımları, serbest meslek sahipleri, öğrenciler gibi sigortalı çalışmayan kişiler tarafından sıklıkla tercih etmektedir. Aynı zamanda gelir belgesi çıkarmak istemeyen vatandaşlarda kısa sürede krediden yararlanabilmektedir. Peki, gelir belgesiz kredi nasıl gerçekleştirilir?

 

İlk olarak kredi belgesi çekeceğiniz bankayı kararlaştırmanız gerekmektedir. Devlet bankalarından ve özel bankalarda gelir belgesi kredi imkanı sunulmaktadır. Çekmek istediğiniz para miktarına göre banka limitlerini seçmelisiniz. Ardından faiz oranlarını ve ödeyeceğiniz miktarları hesaplamalısınız. Aylık kaç miktara kadar kolay ödeme sağlayacağınızı hesaplamanız gerekmektedir. İstediğiniz bankaları liste haline getirmelisiniz. İstenilen şartları ve koşullarını sitelerin güncel sayfalarında bulabilirsiniz. Genel şartların yazımızda inceleyebilirsiniz. İsterseniz kredi başvurusu yapmak istediğiniz bankaya giderek yüz yüze bilgi alabilirsiniz.

 

Bankaların kredi çekme şartlarını sağlıyorsanız istenilen diğer belgeleri hazırlamalısınız. Ardından bankalara giderek gelir belgesi kredi talebi oluşturabilirsiniz. Bazı bankaların mobil uygulamalarından da kredi talebinde bulunabilirsiniz. Banka yetkilileri istenilen koşulları araştırmaktadır. Kısa sürede talebiniz sonuçlanmaktadır. Talebiniz olumlu sonuçlanırsa kredinizin hesabınıza anında yatırıldığını görebilirsiniz. Kendi bankanızdan gelir belgesiz kredi çekme talebinizin olumlu sonuçlanması daha yüksektir.

 

Gelir Belgesiz Kredi Şartları ve Koşulları

 

Gelir belgesiz kredi şartları ve koşulları vatandaşlar tarafından kısa sürede yerine getirebilmektedir. Genellikle banka sahipleri kullanıcı bilgilerinizi incelemektedir. İlk olarak kredi notunuz detaylı olarak incelenmektedir. Daha öncelerden böyle bir prosedür uygulanmamaktadır. Kredi notunuzu bankalara gitmeden önce hesaplayabilirsiniz. Kendiniz hesaplayabildiğiniz gibi kredi notu öğrenme siteleri bulunmaktadır. Çoğu kredi başvurusunda değerlendirme ölçütlerin olarak sayılmaktadır. Ardından e-devlet üzerinde yer alan SGK hesap dökümünüz veya vergi levhanız incelenmektedir. Gelir belgesi bizzat sizden talep edilmemektedir. Ancak sigorta verilerine bakılarak resmi gelir durumları incelenmektedir. Bu şartları sağlıyorsanız kolayca gelir belgesi kredi çekme talebi oluşturabilirsiniz.

 

SGK’ da çalışmış olmanız kolay kredi çekme şartlarından birisidir. Gelir belgesi istemeyen kredi seçeneğinde ilk olarak SGK dökümünüze baktığından bahsetmiştik. Hizmet dökümleriniz belirli aralıklarda olması gerekmektedir. Genellikle kredi başvurularında istenilen çalışma süresi en az 3 aydır. Gelir belgesiz kredi için istenilen SGK dökümü en az 12 ay olması gerekmektedir. Bazı bankalar kişinin kredi notuna, aldığı maaş miktarına ve çalıştığı kuruma göre tolerans sağlayabilmektedir.

 

Serbest meslek erbabı, öğrenci, ev hanımları veya çalışmayan kişilerde krediye başvura da bulunabilir. Kredi alabilmek için 18 yaş sınırı bulunmaktadır. SGK hizmet dökümü bulunmayan kişilerde ise kredi çıkma olasılığı düşüktür. Bu gruptaki ihtiyaç sahipleri farklı belgeler getirmesi gerekebilmektedir. Bu sayede kredi çıkma ihtimalinizi artırabilirsiniz. Çiftçiler tarımsal varklıklarını bankaya ibraz etmesi gerekmektedir. 18 yaşındaki kişiler üzerindeki mal varlıklarını ipotek ederek kolayca krediden yararlanabilmektedir. İş yeri, konut, dükkan gibi taşınmazlara dair kira sözleşmeleri beyan edebilirsiniz.

 

 Esnaf çalışanlarının bu krediden yararlanma olanakları artırılmaktadır. Çünkü diğer kredi seçeneklerinde esnaflar yıllık ciro evrakı gelir belgesi sayılmaktadır. Yeni açılan dükkanlar veya ihtiyacı bulunan dükkan sahiplerine istenilen tutarlarda kredi verilmemektedir. Esnaflar için bazı kredilerin geri ödemeleri de oldukça güçtür. Gelir belgesi yerine KGF veya Esnaf kefalet kurumlarından kefalet isteyebilirsiniz. Ayrıca tanıdıklarınızı kefil göstererek kredi çıkma şansınızı artırabilirsiniz. Şirket sahibi iseniz mali varlığınızı KOBİ bankalarına göstermeniz gerekmektedir. Bu belgeleri sağlayan kredi sicilleri yüksek kişiler kısa sürede kredinden faydalanabilmektedir.

 

Gelir Belgesiz Kredi Ev Hanımları

 

Gelir belgesiz kredi ev hanımları özel seçenekleri bulunmaktadır. Ancak bu durum çok istisnalı bir durumdur. Ev hanımların yüksek tutarlı kira girişleri veya kar payı ortaklıkları olması gerekmektedir. Gelirleri sabit ev hanımlarına gelir belgesiz kredi çıkma olasılığı yüksektir. Ev hanımlara verilen krediler düşük limitlidir. Ev hanımlarına düzenlenen daha cazip kredi seçenekleri bulunmaktadır. Düzenlenen özel kredileri bankaların sayfalarından kolayca inceleyebilirsiniz.

 

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

 

Kredi ihtiyacı olan kişiler gelir belgesiz kredi veren bankalar ve şartlarını merak etmektedir. Gelir belgesine ibraz etmediğinden dolayı kredi işlemleriniz hızlı gerçekleştirilebilmektedir. Müşterisi olduğunuz bankadan kredi onaylanması daha yüksek olasılıktadır. Onayladığı takdirde hesabınızda parayı anında görebilirsiniz. Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Denizbank, ING Bank, Akbank ve CEPTETEB sayesinde gelir belgesi göstermeden kredi çekebilirsiniz. Kredi limitleri en fazla olan bankalar ise Vakıfbank, Ziraat ve Türkiye İş Bankasıdır. Geri ödeme tutarınız ödeme sıklığınıza ve miktarına göre değişiklik göstermektedir. Kredi alma özellikleri bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Bankalar hakkında kredi alma koşulları, limitleri ve istenen ek belgeleri yazımızda paylaştık. Bankaları karşılaştırarak en avantajlı seçeneği bulabilirsiniz.

 

ING Bankası

 

ING Bankası müşterileri gelir belgesi göstermeden 50’ bin TL kadar kredi çekebilmektedir. Bu kredi türünü e-Kredi kampanyasında bulabilirsiniz. Ödeme koşullarında ise en fazla 36 aya kadar vade farkı verebilmektedir. Faiz oranları yüzde 1.54 oranındadır. Ödeme tablonuzu site üzerinden çıkarabilirsiniz. Kredi tutarı ve vade sayısını girerek aylık ödenmesi istenen tutarları hesaplayabilirsiniz. Sizin için en uygun vade farkını seçerek talepte bulunabilirsiniz. ING bankası kredi notu değerlendirmesi istenilen aralıklarda değilse talebiniz geçersiz sayılmaktadır.

 

Türkiye İş Bankası

 

Türkiye İş Bankası hem müşterilerine hem de diğer banka kullanıcılarına gelir belgesiz kredi imkanı sunmaktadır. Ancak kullanıcılardan istenilen şartlar farklılık gösterebilmektedir. Müşterilerinden sadece SGK hizmet döküm bilgisini istemektedir. Eğer SGK işte çalışmıyorsa yazımızda istenilen diğer belgeleri sunabilmektedir. Banka kullanıcı değilseniz kredi not ortalamalarınız, kimlik bilgileriniz ve SGK çalışma süreleriniz istenmektedir. SGK çalışması bulunmayan kişilerde güncel istenilen evrakları banka sitesinde bulabilirsiniz.