Netflix Nedir? Netflix Nasıl Kullanılır?

Netflix dünyada en çok tercih edilen film ve dizi sektörlerinden birisi haline geldi. İnsanların nezdinde çok fazla soru sormasını sağladı. Gelin bu Netflix hakkında ki sorulara bakalım.

Netflix Nedir? Netflix Nasıl Kullanılır?

Netflix, çevrimiçi olarak izlenebilecek en iyi film ve belgesel seçkisini sunan web sitesi olarak evrensel olarak kabul edilmektedir. Netflix'in abonelerinin, şirketin son birkaç yıldaki popülaritesindeki meteorik artışa rağmen, artık aylık bir ücret ödemesi gerekiyor. Şu anda en popüler olarak kabul edilen en popüler yazılım programlarından biri Netflix'tir. Netflix'e abone olmayı düşünen kişiler, hizmet hakkında daha fazla bilgi topluyor. O halde Netflix tam olarak nedir? Nereden başlamalıyım? Netflix'i televizyona veya bilgisayara almanın adımları nelerdir? Netflix ile ilgili akla gelebilecek her ayrıntı aşağıda bulunabilir.

Netflix Nedir?

Teknolojinin hızlı ilerlemesi, medya ve eğlence sektörleri de dahil olmak üzere birçok farklı endüstri üzerinde önemli ve yaygın bir etkiye sahip olmuştur. Örneğin, akış hizmetleri, en sevdiğimiz filmleri veya şovları izlemek için artık televizyonun önünde saatlerce beklemek zorunda kalmamamızı sağladı; şimdi, onları anında alabiliriz. Ancak, daha spesifik olmak gerekirse, her bir akış hizmeti ne gerektirir?

İnternete yüklenen video medya içeriğini, indirmeye gerek kalmadan izleyebilme özelliğine "akış" adı verilir. Ancak Türkçe'de onu tanımlayan belirli bir kelime yoktur. Sonuç olarak, internete erişiminiz varsa, bu hizmetlerin çevrimiçi olarak kullanılabilirliği sayesinde artık en sevdiğiniz filmleri veya televizyon şovlarını istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde izleyebilirsiniz. Peki, Netflix ölçeğin neresinde?

Ancak Netflix, çevrimiçi video akışı yapan bu web sitelerinin ilkiydi. Bu nedenle Netflix'in etkisi, insanların televizyon izleme şeklini önemli ölçüde etkiler. 130 ülkeye daha hizmet genişlemesinin küresel duyurusu, 2016 yılında CES kapsamında düzenlenen bir etkinlikte yapıldı. Türkiye, ülkeler listesine dahil edildiğinden, 2016'nın ilk önemli müjdesi olarak adlandırılabilir.

Netflix, kullanıcıların filmler, televizyon programları, belgeseller ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli medyayı internete erişimi olan hemen hemen her cihazda izlemelerini sağlayan bir akış hizmetidir. Şirketin en önemli satış noktalarından biri, Netflix'teki programların süresiz olarak ve reklamlarla kesintiye uğramadan izlenebilmesidir.

Netflix'te her zaman izlenecek yeni bir şey olduğu gerçeği, hizmeti kullanmanın başka bir avantajıdır. Netflix her ay düzinelerce en yeni filmi, televizyon programını ve diğer programları ekler. Bunun gibi düzenli güncellemeler, Netflix hizmetinin aboneleri için normal şekilde çalışmaya devam etmesini sağlar.

Netflix'te Neler Var?

Netflix, tercih ettiğiniz tüm televizyon programlarını, filmleri ve belgeselleri yüksek tanımlı ve reklam kesintisi olmadan izlemeniz için kesintisiz erişim sağlar. Bu burada olmayacağı için, yarım yamalak bir web sitesine giderseniz yapacağınız gibi bir virüs kapma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Kullanıcı dostu bu hizmet sayesinde, film veya dizilerinizi uygun olan her an izleyebilir, gerekirse duraklatabilir ve başka bir cihazda kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz.

Netflix'e yalnızca kişisel bilgisayarınızdan, iPad'inizden veya akıllı telefonunuzdan erişilebilir; uygun donanıma sahipseniz, doğrudan televizyonunuza da aktarabilirsiniz.

 

Netflix'in gelişmiş yapay zekâsı (AI), izlemekten keyif alacağınız yeni diziler ve filmler bulmayı kolaylaştırır. Netflix; bu kalıplara dayalı öneriler sağlamak için kullanıcı etkinliği kalıplarını analiz eder.

Kaydolursanız ayda 15,99 TL gibi düşük bir fiyata sunduğumuz her şeye erişebileceksiniz. Üstelik ilk ay için ücret yok! Ve daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, bunu yapmaya karar verirseniz üyeliğinizi iptal etmek size bir kuruşa mal olmaz.

Netflix Ücreti Ne Kadar?

Netflix müşterileri, şirketin finansal konulardaki yardımından çok fazla değer alır. Netflix'e yeni bir hesap açtığınızda, hizmeti ilk ay ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bundan sonra Netflix'e taahhüt vermeniz gerekmez, Netflix'i artık kullanmak istemediğinize karar verirseniz üyeliğinizi iptal etmek için herhangi bir ücret ödemezsiniz ve istediğiniz zaman bunu yapmakta özgürsünüz. Netflix hizmetini kullanmanın tüm eğlence ihtiyaçlarınızı karşıladığını fark ederseniz, yapmanız gereken başka bir şey yok. İptal etmek için aktif adımı atmadığınız sürece aboneliğiniz süresiz olarak aktif kalacaktır.

Netflix aboneleri, üyelikleri boyunca üç farklı akış paketinden birini seçebilir. Bu üç abonelik katmanından herhangi biri, kullanıcıların eksiksiz bölümleri, filmleri ve filmleri izlemesine olanak tanır. Bu durumda, mevcut seçenekler arasında bir Netflix abonelik katmanını diğerinden ayıran nedir?

Netflix Basic Paket: Aynı anda yalnızca bir cihazın yayın almasına izin verilir. Başka bir deyişle, içerik çözümleme standartları sunar. Aylık fiyatı sadece 45,99 TL'dir.

Netflix Standart Paket: İki eşzamanlı yayın izleme mümkündür. İçerik, yayın için yüksek tanımlı (en az 720p) olarak da görüntülenebilir. Aylık maliyeti sadece 69,99 TL'dir.

Netflix Premium Paket: Dört eşzamanlı akış desteklenir. Kullanıcıların içeriği yüksek çözünürlüklü ve ultra yüksek çözünürlüklü (sırasıyla 1080p ve 4K) formatlarda görüntülemesine olanak tanır. Ayda sadece 93,99 TL ücret alıyoruz.

Netflix Nasıl Kullanılır?

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki milyonlarca insan zaten Netflix kullanıyor olsa da şu anda pandemi nedeniyle hizmete büyük ilgi var gibi görünüyor. Soru, sizin açınızdan çok derinlemesine bir araştırma olduğunu gösteriyor. Bu bilmecenin cevabı o kadar basit ki bir çocuk bile anlayabilir.

www.netflix.com sitesine girip gerekli alanları doldurduktan sonra, sadece birkaç tıklama ile birkaç saniye içinde Netflix üyeliği oluşturulabilir. Aylık olarak indirilebilen ve kullanılabilen uygulamanın ücretsiz bir deneme sürümü bile var. Aboneliğinizin ilk ayında herhangi bir zamanda herhangi bir ek ücret ödemeden aboneliğinizi iptal etmekte özgürsünüz.

Hizmete kaydolduktan sonra bu avantajdan yararlanmak için internet bağlantısına, üyelik e-posta adresinize ve şifrenize ihtiyacınız olacak. Ayrıca, özel mobil uygulaması sayesinde Netflix içerikleri artık akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda görüntülenebiliyor.

Buna ek olarak, Netflix uygulaması genellikle akıllı TV'lere önceden yüklenmiştir. O halde evinizin rahatlığında bu etkinliğe katılmak için ihtiyacınız olan tek şey Wi-Fi ile donatılmış bir televizyon.