Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Kanada'ya ailesi veya arkadaşları olanlar ziyaret için Kanada için aile birleşimi vizesini araştırıyor. Sizin için bu soruyu detaylıca gözler önüne serdik. Gelin Kanada aile birleşim vizesi nedir detaylarıyla öğrenelim.

Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Düzenli pasaportlara sahip olan ve Kanada'ya gitmeyi planlayan Columbia Bölgesi vatandaşları, seyahatleri için uygun vize türünü seçmelidir. Kanada'da görmek isteyeceğiniz arkadaşlarınız veya aileniz varsa, Aile Ziyareti vizesine başvurmanız gerekir.


Kanada Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Aile Birleşimi Vizesi, Kanada vatandaşı veya daimî ikametgâh sahibi biriyle evlenmek ve Kanada'ya kalıcı olarak yerleşmek için gereklidir. Vize başvuru süreci, erişime yardımcı olan merkezlerden birine gidilerek hızlandırılabilir. Bir Kanada vatandaşı veya daimî ikamet ile evli iseniz, ailenizi Kanada'da yeniden bir araya getirmek için izin almaya hak kazanabilirsiniz. Bununla birlikte, D tipi vize olarak da bilinen bir aile birleşimi vizesinin, sahibinin ülkede kalmasına izin verdiği sürenin uzunluğu, bu tür vize almayı zorlaştırmaktadır (genellikle üç yıl veya daha fazla).

Bir yıl en olağan zaman dilimi olmasına rağmen, daha kısa veya daha uzun süreler de mevcuttur. Evlilik vizesi başvuruları dünyanın her yerindeki büyükelçilik ve konsolosluklarda işlenir. Kanada'da bir aileyi yeniden birleştirme izni için başvuranların Kanada'da ikamet eden eşlerinden bir davet mektubu sunmaları gerekir. Adayların hem İngilizce diline hem de Fransızca diline güçlü bir şekilde hâkim olmaları beklenmektedir. Ayrıca iddialarınızı doğrulamak için belgeler sunmanız da istenebilir.

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

Kanada tarafından verilen aile birleşimi vizesinin geçerliliği genellikle 12 ay sürer. Ancak, koşulların gerektirdiği gibi, bu zaman çerçevesi esnektir. Evlilik vizesi, Kanada aile birleşimi vizesine ortak bir alternatiftir. Bu talep Kanada Büyükelçiliklerinde veya Konsolosluklarında şahsen sunulmalıdır. Reşit olmayan biri adına başvuruyorsanız, o reşit olmayan kişiye özel belgeleri de ibraz etmeniz gerekecektir.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

Gerekli tüm belgeler bir araya getirildiğinde, Kanada'da aile birleşimi vizesi başvurusu yapılabilir. Ülkenize hizmet eden Kanada konsolosluğu, Kanada'ya giriş izni verilebilmesi için karşılanması gereken standartları belirleyen konsolosluktur. Gerekli tüm belgeleri teslim ettikten sonra, bir takip görüşmesine katılmanız istenebilir. Bir çocuğu ülkeye getirmek için Kanada'ya belirli belgeler getirmeniz gerekebilir.

Kanada aile birleşimi vizesi için, pasaport fotokopisi, eşin mali durumunun kanıtı, eşin Kanada'da ikamet ettiğinin kanıtı ve uluslararası doğum kaydı örneğine ek olarak, ilgili çocuklar varsa, bunların tümü gereklidir. Ayrıca, uluslararası evlilik cüzdanınızın bir kopyasını, doğum belgenizin onaylı bir kopyasını ve son iki yıl içinde (son altı ay içinde çekilmiş) çekilmiş iki fotoğrafınızı ibraz etmeniz gerekecektir.

Kanada Evlilik Vizesi Nereden Alınır? 

Bir Kanada vatandaşıyla evlenmek istiyorsanız, aile birleşimi veya evliliğe izin veren bir vizeye başvurmanız gerekir. Bu amaca ulaşmak için konsolosluk veya büyükelçilikten randevu almanız ve gerekli belgeleri tamamlamanız gerekir. Evrak gereklilikleri Kanada Konsolosluğu veya Kanada Büyükelçiliği tarafından kararlaştırıldı. Ayrıca, bu işlemi tamamlamak için eşinizden bir davetiyeye ve meşru bir uluslararası evlilik cüzdanına ihtiyacınız olacak. Bu vize genellikle 12 aylık bir pencere içinde gerçekleştirilir. Bununla birlikte, uygulamanın karmaşıklığı göz önüne alındığında, bundan önemli ölçüde daha az veya önemli ölçüde daha fazla zaman alabilir.