Pubg Oynamak İçin İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Pubg severlerin en çok şikayetçi olduğu sorunlardan bir tanesi de oyun oynarken internet hızlarının düşmesi. Gelin birlikte Pubg oynamak için internet hızı kaç olmalı bakalım.

Pubg Oynamak İçin İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Pubg Oynamak İçin İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Pubg oynamak için önerilen minimum indirme hızı nedir? Günümüz oyunlarının büyük bir kısmı internet üzerinden yürütülmektedir. Oyununuzun sonuçları siz ve diğer oyuncular tarafından hemen görüldüğünde, çevrimiçi oyun heyecanın yepyeni bir boyutuna bürünür.

İnternet bağlantımızdaki yavaşlık, zaman zaman çevrimiçi oyunlarımızın daha yavaş hareket etmesine neden olabilir ve bu da sinir bozucu olabilir. Bu bizde çok olumsuz bir izlenim bıraktı. Bu nedenle sorun ortaya çıkıyor, çevrimiçi oyunlar neden sürekli olarak düzgün çalışmıyor ve durumu düzeltmek için ne yapılabilir?

Çevrimiçi Oyunlar Neden Her Zaman Sorunsuz Çalışmıyor?

Çevrimiçi oyunlarda ara sıra görülebilen dalgalı kare hızlarını açıklayalım. Genel olarak konuşursak, herhangi bir gecikme veya gecikmeli yükleme süreleri, kullanıcının internet bağlantısına kadar takip edilebilir. Oyunu ancak bir sunucu ile sürekli iletişim halinde kalarak oynamak mümkündür. "Bulut oyunu" sunan hizmetlerin sayısında son zamanlarda bir patlama oldu. Oyuncular, elektronik cihazlarından sunuculara video akışı yaparak bu oyunların sunucularına kendi evlerinin rahatlığından erişebilirler.

Bu oyunların sunucuları veri merkezlerinde bulunur. Son teknoloji estetik, yükseltme ve güncellemelerin yanı sıra, bellek ve istatistiksel verilerin tümü sunucularda tutulmakta ve bu özelliklere oyun içi erişim sağlanmaktadır. Mümkün olan en iyi oyun deneyimine sahip olmak için tutarlı bir internet bağlantısı gereklidir. Çevrimiçi oyunların dalgalı performansı, bellek ve zayıf bağlantılarla ilgili sorunlara kadar izlenebilir.

Pubg Oynamak İçin İnternet Hızı Kaç Olmalı?

PUBG Oynamak için nasıl bir internet bağlantı hızı önerilir? 16 Mbit/s hızında bir bağlantı önerilir. Pubg için kurulum, güncellemeler ve indirmeler önemli miktarda veri gerektirdiğinden, oyunu oynamak için en az 50 Mbit/s indirme hızına ihtiyacınız olacak. Bu nedenle en az 50 Mbit/s indirme hızına sahip olmalısınız. O zaman, en önemli olduğunda, yeterli bant genişliği olacağından oyun deneyiminizin kesintiye uğraması konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Çevrimiçi Oyunlarda Yükleme Önemlidir

İnternet üzerinden canlı video oyunu oynadığınızda güvenilir bir internet bağlantısı gerekir. Bir ağ bağlantısı aracılığıyla bilgilerin bir bilgisayardan diğerine taşınma hızına "yükleme hızı" denir. Örneğin, yükleme hızı anormal derecede yavaşsa oyunun görsel ve ses kalitesi düşer ve bu da içeriğin yüklenmesinin daha uzun sürmesine neden olur. Bu, oyunun genel olarak daha yavaş yüklenmesine neden olur. Bu özel amaç için 10 Mbit/s veya daha fazla yükleme hızı önerilir. Birçok uygulamayı aynı anda kullanmak için yükleme hızına en az 50 Mbit/sn ayrılması tavsiye edilir.

DSL mi Kablo mu?

Ne yazık ki DSL teknolojisi eve istenilen tam hızı anında iletmiyor. Nihai olarak mevcut olan bant genişliğini etkileyen bir faktör, aşağıdaki dağıtım kutusuna olan mesafedir. Ayrıca kablolu interneti aynı anda kullanan kişi sayısı da bağlantı hızını etkiler. Bir binada veya apartman kompleksinde birkaç kişi tek bir kablolu modem kullanarak internete eriştiğinde, mevcut bant genişliği aynı anda bu kullanıcılar arasında bölünür. İster kablolu ister DSL ile olsun, İnternet hizmeti sağlayıcıları şunları içerir: Yeterli tedarik edilmesi gereken alanlarda 50 Mbit/s hızında bir internet bağlantısının olmaması için hazırlık yapmanız gerekebilir.

Oyun Oynarken Hız Çok Önemlidir

Çevrimiçi oyun oynarken her milisaniye (ms) önemlidir. Bu nedenle hızlı bir internet bağlantısına sahip olmak çok gereklidir. Bu bölüm, bir sinyalin kaynağından belirli bir sunucuya gitmesi ve tekrar geri dönmesi için gereken süreyi ortaya çıkaracaktır. Bu zaman çerçevesi ne kadar küçük olursa, çeşitli cihazlar o kadar hızlı iletişim kurabilir ve bilgi paylaşabilir.

Çok oyunculu bir senaryoda oynarken hem hızlı hem de düşük ping süresi olan bir bağlantıya sahip olmak gereklidir. Dövüş başka bir oyuncuya karşıysa, özellikle de önden bir çatışmaysa, yavaş hareket hızınız sizi önemli bir dezavantaja sokar. Sonuç olarak Pubg oynamak için hem inanılmaz yüksek hem de kusursuz bir İnternet Bağlantı Hızına sahip olmak gerekiyor.

Çoğu servis sağlayıcının standart olarak yaklaşık 50 milisaniyelik bir gecikmesi vardır. Bu nedenle, çevrimiçi oyunlar için ping süreleri ideal olarak 30 milisaniyenin (ms) altında olmalıdır. Ancak 30–50 ms aralığındaki ping süreleri de çok iyi çalışıyor. 100 milisaniyeden sonra, çalışan oyunda istenmeyen zaman ve tepki gecikmeleri mümkündür. VDSL, özellikle yüksek hızlı kablolu İnternet kullanırken yaşanan gecikme, DSL kullanırken yaşanandan belirgin şekilde daha düşüktür.

Pubg Oynarken İnterneti Sabitlemek İçin Dört İpucu

İşte PUBG Bağlantınızı Sabit Tutmanın yolları;

  • Bağlı cihazların sayısını yalnızca merkezi bilgisayar veya oyun konsolu ile sınırlamak esastır. Durum böyle olmadığında, indirme ve gecikme süreleri dalgalanabilir.
  • İnternete bağlanmak için bir kablosuz yerel ağ (WLAN) yönlendiricisinin kullanıldığını varsayalım. Bu durumda yönlendirici, herhangi bir engel veya elektrikli ekipman olmadan bilgisayara mümkün olduğunca yakın yerleştirilmelidir.
  • Ethernet kablosu aracılığıyla yönlendiriciye doğrudan bağlantı, paraziti ortadan kaldırır ve bu sorunları çözer. Ancak sorun devam ederse, bağlantı hızını kontrol etmeniz ve gerekirse servis sağlayıcı ile daha fazla bant genişliği ayırmanız önerilir.
  • Bilgisayarın yanıt vermesi yavaşsa veya yüklenmesi çok uzun sürüyorsa, aygıtın performansı hızlı bir İnternet bağlantısıyla bile iyileştirilebilir. Örneğin, çoğu durumda, PC veya dizüstü bilgisayar üzerindeki yükü azaltmak için çevrimiçi oyunların ışık ve gölge etkilerini azaltmak yeterlidir.