Kil maskesi Nedir? Kil Maskesi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Yüz bakımı günümüzde hem erkek hem de bayanlar için vazgeçilmez kozmetik ürünlerinden. Kil maskede son zamanlarda faydalarından dolayı çokça tercih edilmektedir. Peki Kil maske faydaları ve zararları var mıdır?

Kil maskesi Nedir? Kil Maskesi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kil, volkan küllerinden elde edilebilen yapışkan bir maddedir. Kozmetik sektöründeki etkinliğinin bir sonucu olarak genellikle yüze uygulanan maske olarak kullanılır. Buklelerinizi nemlendirmek ve saç derinizi aynı anda temizlemek için doğal bir çözüm arıyorsanız, saçınızda kil maskesi kullanmayı düşünün.

Kil, volkanik külün zamanla parçalanması nedeniyle oluşan yaygın bir toprak türüdür. Volkanik topraklarda bol miktarda kil bulunabilir. Killer, yüzeyden ziyade dünyanın iç kısmından kaynaklandıkları için oldukça mineral yoğun olan volkanlar patladığında oluşturulabilir.

Her biri "negatif yüklü" bileşikleri bağlamak için benzersiz kapasiteye sahip birkaç çeşit kil vardır. Bu nedenle kil maskeleri yüzyıllardır detoks, sindirim sağlığı, cilt bakımı ve saç bakımında kullanılmaktadır. Saçınızın görünümünü iyileştirmek için kil maskeleri de kullanılabilir.

Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

İnsanların yaşadığı ve çalıştığı ortamlar nedeniyle bakır ve kurşun gibi bazı metaller insanları etkileyebilir. Uzun vadede, bu toksinlerin birikmesi, vücudu düzenli fonksiyon ve aktivitelerini yerine getiremez hale getirebilir.

Genel olarak kilin, sağlığı ve zindeliği iyileştirirken aynı zamanda toksinleri vücuttan atma potansiyeline sahip olduğu tespit edilmiştir. Kilin az miktarda su ile karıştırılmasıyla oluşturulan yeşil kil maskeleri, en belirgin olanı cilt için sağladıkları koruma olmak üzere çeşitli uygulamalara sahiptir. Ayrıca kil maskesi ile cildinizi zararlı alerjilerden koruyabilirsiniz.

Cilt bakım ürünlerini bir kil maskesinin üzerine uyguladığınızda, daha uzun süre kalırlar ve suyun etkilerine karşı daha fazla koruma sağlarlar. Evde kil maskesi yapmak ve düzenli kullanmak cilt bakım ürünlerinin cilde daha derinden girmesine ve daha etkili olmasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca kil bazlı güneş koruyucu dış ortamlarda kullanıldığında suya daha dayanıklıdır ve daha uzun raf ömrüne sahiptir. Birçok ülkede insanlar saçlarını temizlemek ve düzleştirmek için yeşil kil maskeleri kullanıyor.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Kil maskesinin cilt üzerindeki olumlu etkilerini abartmak mümkün değil. Bunun için en yaygın kullanım, daha derinlemesine yıkamayı içeren kuru cilt tedavisidir. Kil maskesi saç bakımı için oldukça faydalı olmasına rağmen ülkemizde kullanımı nadirdir.

Kil maskesi kuru kafa derisi, kuru veya hasar görmüş saçlar ve ısıdan yanmış veya zarar görmüş saçlar için etkili bir tedavidir. Kil maskesi ayrıca ısıdan zarar görmüş saçları tedavi etmek için de faydalıdır. Saçınızda kil maskesi kullanmanın saçınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabileceği, parlaklık kazandırabileceği ve kuruluğu önleyebileceği genel olarak bilinmektedir.

Bu faydalar düzenli kullanımla elde edilebilir. Kil maskeleri geçici nemlendirme sağlayabilir, ancak aynı zamanda saçtaki kiri ve yağı emer, bu da saça yeterince bakım yapılmazsa, rengin birikmesine ve sonunda rengin solmasına neden olabilir.

Bir mağazadan sizin için hazırlanmış bir maske satın alabilir veya doğal kil, su, elma sirkesi ve yağlar gibi bileşenleri kullanarak kendi malzemelerinizi yapabilirsiniz. El yapımı maskeler yapılırken belirli bir elementin ne kadar kullanıldığının takip edilmesi esas olduğundan, bunun yerine hazır örtü kullanmak daha pratik ve güvenli olabilir.

Özellikle, Marie Claire Paris tarafından satılan aloe vera kil maskesi gibi doğal malzemelerle yapılan kaplamalar, cilde uygulandığında üstün sonuçlar verme potansiyeline sahiptir. Bunun gibi kil maskeleri cildi iyice temizler ve canlanmış, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.

İki neden: birincisi, parlak bir şekilde sağlıklı olduğu için ve ikincisi, yakın zamanda henüz iyice yıkanmadığı için. Yağlı ciltten kaynaklanan ve akneye meyilli sağlıksız bir parıltı görülebilir. Derilerini temizlemek için Marie Claire Paris'ten gelen yosun çamurundan yapılmış bir maske kullanılabilir.

Kil Maskesi Haftada Kaç Kez Yapılır?

Kil maskesinin haftada maksimum kaç kez uygulanması gerekir. Derinlemesine temizleyen örtüler, yüzdeki gözeneklerin daha da genişlemesine neden olabileceğinden, çok sık kullanıldığında cilde zarar verebilir. Kullanmak istediğiniz kil maskesini takmadan önce ürünle birlikte kullanma talimatını mutlaka okuyun. Ayrıca maskeyi uyguladığınız sıklıkta maske tarifindeki talimatlara da uymalısınız.

Saça Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Yüze iki haftada bir uygulanan kil maskesi, saç için haftalık bir tedaviye eşdeğerdir. Saçınız kurumuş, çok hasar görmüş veya bölünmüşse bir kez kullanabilirsiniz, ancak yalnızca belirli durumlarda: Önce saç maskeniz için gerekli tüm bileşenleri bir araya getirin ve ardından maskenin özelliklerini istenen kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

Şovun biraz gövdesi olmalı, ancak aşırı kalın olmamalıdır, böylece saçınıza kolayca uygulanabilir. Başınızın saçınızın uçlarına kadar kapalı olduğunu kontrol edin. Maske uygulamasını tamamladıktan sonra on dakika bekleyin. Kil maskesini kullandıktan sonra artık saçınızı yıkamanıza veya saç kremi kullanmanıza gerek kalmayacak.

Sadece saçınızı iyice yıkamak kili yok etmek için yeterli olacaktır. Kil maskesini saçınıza uyguladıktan sonra ılık suyla yıkamalısınız. Saç ve saç derisi, uzun süre sıcak suya maruz kaldığında ciddi şekilde zarar görebilir. Saç derisinde egzama veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları olanlar, ne pahasına olursa olsun sıcak suda banyo yapmaktan kaçınmak için mümkün olan her şeyi yapmalıdır.

Kil Maskesi Zararları Nelerdir?

Yüzde ve saçta kil maskesi kullanmanın potansiyel avantajlarını veya tehlikelerini değerlendirmek için terapötik bir ortamda hiçbir çalışma yapılmamıştır. Kil maskelerinin kullanımı, bildirilen herhangi bir zararlı etki ile ilişkilendirilmemiştir.

Bununla birlikte, hassas cildin cilde eklenen herhangi bir yeni bileşiğe karşı alerjik reaksiyonlar yaşama olasılığı daha yüksek olduğundan, hassas cilt kil maskesine karşı olumsuz bir reaksiyon gösterebilir.

Cildinizin kile maruz kalıp kalmadığını, vücudunuzun belli bir bölgesine maskeden bir miktar koyarak ve sonuçları gözlemleyerek belirleyebilirsiniz. Şovu temizlemek herhangi bir tahrişe neden olmazsa, yüzünüzün kalan bölgelerine uygulamakta özgürsünüz.

Kil maskesini başınıza koymadan önce kafa derinizin küçük bir kısmında nokta testi yapmalısınız. Kil maskeleri, halihazırda hassas olan veya yaralanmış saç derisini potansiyel olarak kötüleştirebilir. Kil maskelerinin, faydaları hakkında ileri sürdükleri iddiaları destekleyecek bir araştırma eksikliği olmasına rağmen, saçlar için doğal bir terapi olarak uzun bir kullanım geçmişi vardır.

Bir alternatif arıyorsanız, kuru, cansız saçlar için doğal bir tedavi olarak kil maskesi kullanmayı düşünün. Kil maskesi uygulamak saçınızın sağlığını iyileştirmiyorsa, bir dermatologla konuşmalısınız. Saç derinizi ve cildinizi analiz edebilir ve ardından saçınıza nasıl bakım yapacağınız konusunda önerilerde bulunabilir.

Yeşil Kil Maskesi Kullananlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Kil maskeleri ve benzeri ürünler, alerjik reaksiyona neden olabileceğinden magnezyum veya alüminyum gibi metallere duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır. Daha önce alerji testi yaptırmadıysanız, bu alanda uzmanlaşmış nitelikli bir tıp doktorunun görüşünü almak isteyebilirsiniz.

Egzama, sedef hastalığı veya kalıcı başka bir cilt hastalığı geçmişiniz varsa, yüzünüze kil maskesi uygularken çok dikkatli olmalısınız. Halihazırda kendini gösteren kuruluk ve kaşıntı semptomlarının olası artışı. Kullanım sonucunda cildiniz daha kuru, kırmızı, kaşıntılı veya tahriş olursa kullanmayı bırakmalısınız.

Yüzünüze uygularsanız ve ardından yetersiz bir yanıt görürseniz, en kısa sürede kullanmayı bırakmalı ve tıbbi yardım almalısınız. Semptomlar iki günden fazla süredir mevcutsa, tıbbi yardım almak önemlidir.

Kil maskesi ve Sivilce Etkisi

Yüzünüze veya saçınıza kil maskesi uygulamak kolaydır. Kil maskesi kullanmanın diğer birçok iddia edilen faydasına (saçın nem dengesini artırmak, cildi derinlemesine yıkamak ve doğal pH'ını geri kazandırmak gibi) rağmen, kil maskesi kullanmanın hiçbir kanıtı sivilceye yardımcı olamaz.

Bununla birlikte, cilt bakım rejiminizin düzenli bir parçası olarak bir kil maskesi ekleyerek ve sürekli kullanarak cildinizin ph dengesini, yağ dengesini ve nem dengesini onarabilirsiniz. Akne hastaları bu prosedürleri takip ederse, cilt rahatsızlığı daha az olabilir. Bununla birlikte, hiçbir araştırma kil maskesi kullanmanın akneye yardımcı olduğunu kesin olarak gösteremez.

Yeşil kil maskesine ek olarak yeşil kil maskesi, mavi kil maskesi ve siyah kil maskesi vardır. Bu maskelerin amacı, diğer cilt bakımı tedavileriyle karşılaştırılabilir. Tipik cilt bakım rutinlerini değiştirmekten hoşlanan kişiler, Loreal Paris tarafından sunulan saf kil yosunu soyma maskesini kullanmaktan önemli ölçüde yararlanabilirler.