Göz Altı Morluklarını Gidermek İçin Ucuz Tarifler

Göz altı morlukları vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerden dolayı bir sinyal olarak kabul edilebilir. İnsanlar bu şikayetten dolayı araştırmalar yapıyor. Göz altı morluklarını gidermek için daha hesaplı olacağı için daha ucuz malzemeler arıyor. Gelin bu konuyu derinlemesine inceleyelim.

Göz Altı Morluklarını Gidermek İçin Ucuz Tarifler

Gözlerimin altındaki koyu halkaları sert kimyasallar olmadan nasıl giderebilirim? Göz altı torbaları neden olur ve onlardan nasıl kurtulabilirim? Aşağıdaki liste, gözlerin altındaki koyu halkaları tedavi etmek için evde kullanılabilecek bazı erişilebilir doğal tedaviler sunmaktadır.

Gözlerin altındaki koyu halkaların görünümü, uyku eksikliği, kalıtım ve bazı hastalıklar gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Gözlerinizin altındaki morluklar sizi rahatsız ediyorsa evde deneyebileceğiniz birkaç basit tedavi yöntemi vardır. Ortalama olarak, insanların büyük çoğunluğu morlukları makyaj veya diğer kimyasal bazlı müstahzarlarla örter. Ancak, bu sadece soruna bir yara bandı çözümüdür. Cilde diğer ürün türlerinden daha fazla zarar verdikleri için kimyasal ürünlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Peki bunların olmasını nasıl durdurabilirsiniz ve gözlerinizin altındaki morluklara tam olarak ne sebep olur? Aşağıda, deneyebileceğiniz kolay ev tedavilerinin bir listesi bulunmaktadır:

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

  • Gün içinde yetersiz sıvı almak
  • Genetik faktörler
  • Düzensiz uyku, uykusuzluk
  • B, C, E ve K vitaminlerinin eksikliği
  • Nezle, grip, burun tıkanıklığı
  • Hormonal değişimler
  • Yorgunluk
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Zararlı güneş ışınları
  • Uzun süre tv, bilgisayar vb. ekranına bakma
  • Bazı ilaçların yan etkileri
  • Stres

 

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

  1. Salata

Salatalığın %96 oranındaki yüksek su içeriği, göz altı cildinizin nemli ve dolgun kalması için ihtiyaç duyduğu faydanın aynısını sağlayacaktır. Rahatlatıcı ve canlandırıcı bir etki için salatalığın suyunu pamuklu bir bezle çıkarabilir ve ardından gözlerinizin altındaki bölgeye uygulayabilirsiniz. Gözlerinizi biraz rahatlatmak istiyorsanız, buzdolabında bekletilen salatalık dilimlerini orada bekletilen bir salatalıktan ince ince doğrayarak kullanabilirsiniz.

  1. Çay Poşeti

Çay faydalıdır çünkü kan damarlarını genişletir. Göz altlarınızda morluklar oluştuğunda, kullanılmış bir çay poşetini etkilenen bölgeye koyup 15 dakika bekletmelisiniz.

  1. Patates

Patates, göz altındaki morlukların neden olduğu rahatsızlığı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilecek ikinci bir öğündür. Çiğ patates dilimlerini doğrudan etkilenen bölgeye uygulayabilir veya çiğ patatesleri rendeleyip suyunu bir tülbent üzerine sıkabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, yüzünüzü ılık suyla yıkamadan önce, sıvıya batırılmış bir pamuğu koyu halkaların üzerine 15 dakika süreyle yerleştirmelisiniz.

  1. Maydanoz

Bir eksiklik genellikle belirli besinlerde gözlerin altında koyu halkalara neden olur. Hem C vitamini hem de K vitamini için mükemmel bir kaynak olan maydanozla tedavi edilebilirler. Maydanozun iltihap önleyici ve cilt parlatıcı özelliklerinden yararlanmak için tek yapmanız gereken, bazı taze yaprakları doğramak, bu yaprakları suya batırmaktır. Sıcak su ve ardından tentüre batırılmış bir pamuk topunu cildin tedavi edilmesi gereken bölgesine uygulayın.

  1. Limon suyu

C vitamini açısından yüksek olan limon suyu da faydalı olabilir. Bununla birlikte, limon suyunu topikal olarak uygularken, herhangi bir sıvının göze kaçmasını önlemek için son derece dikkatli olunmalıdır. Başka bir tedavi yaklaşımı, limon suyunu doğrudan mor lekelere uygulamak için bir pamuk topu kullanmayı içerir.

  1. Süt

Süt, koyu halkalardaki kanın kalınlığını azaltarak tekrar kendinize benzemenize yardımcı olur. Bir parça soğuk sütü pamuğa döküp ardından söz konusu bölgeye on dakika sürerek soğuk kompres yapılabilir. Yapması bu kadar basit.

  1. Avokado

Avokadodan elde edildiği için Avodart cildi nemlendirebilir ve göz altındaki morlukların iyileşmesini hızlandırabilir. Bunu başarmak için hızlı ve kolay bir avokado yüz maskesi yapıyoruz. Hazırlanışı, bir avokadonun ezilmesi, bir yumurta beyazının eklenmesi ve bir yemek kaşığı limon suyunun eklenmesinden oluşur. Ardından, yüzünüzün her yerinde cildinize hafifçe vurun. Otuz dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulamalısınız.

  1. Badem yağı

Cildinizin sağlığını ve esnekliğini korumak için, aynı zamanda badem yağı olan doğal bir yumuşatıcı kullanmanız gerekecektir. Yatmadan önce badem yağına batırılmış pamuğu göz altlarınıza uygulayın. Sabah ilk iş yüzünüzü ılık bir bezle yıkarsanız daha canlanmış hissedeceksiniz. Bir hafta sonra cildiniz yeni gibi görünecek ve hissedilecektir.