İBB Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama

İBB 2019 yılından bu yana halk süt başvurusu alıyor. Sizde bundan yararlanmak istiyorsanız İBB halk süt başvurusu nasıl yapılır sizlere kapsamlı bir rehber sunduk. Birlikte inceleyelim.

İBB Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Sorgulama

İBB Halk Sütü almaya ne zaman başlayacağım? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Halkın Sütü Projesi, "Süt Her Çocuğun Hakkıdır" sloganıyla, dar gelirli ailelerin çocuklarının süt ihtiyacını karşılamalarına yardımcı oluyor. Çocukların normal gelişimlerini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan program kapsamında, ekonomik açıdan dezavantajlı ve yardıma muhtaç hanelere her ay sekiz litre süt verilmektedir.

Halk Süt Projesi Ekim 2019'dan itibaren başvuruları almaya başlayacak. Çocuklarının süt ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan ailelere yardım sağlamaya başlayacak. Sonuç olarak, düşük gelirli aileler, yalnızca ücretsiz değil, aynı zamanda sıhhi ve besleyici açıdan da sağlıklı olan süte erişebilecekler. İBB Halk Süt için başvuru prosedürü bir sonraki sayfada detaylandırılmıştır. "İBB Halk Sütü Kime Verilir?" ve İBB aracılığıyla halk sütü dağıtımına ilişkin diğer sık ​​sorulan sorulara yanıt vermek için elimizden geleni yapacağız.

İBB Halk Süt Nedir?

İBB Başkanı Ekrem Mamo Lu, düşük gelirli hanelerden gelen ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken çocukların hastalıklarının önlenmesine yardımcı olmak amacıyla Ekim 2019'da İBB Halk Sütü Projesi'nin açılışını yaptı. 2013 yılında başlayan ve 2023 yılına kadar devam edecek olan Halk Süt Projesi, çocuklarının zihinsel, duygusal ve ruhsal gelişimlerine yardımcı olacak materyaller sunarak her ay yüzlerce ailenin hayatına mutluluk getirdi.

Bu proje 2023 yılına kadar devam edecek. Planın bir parçası olarak bireysel evlere içmeleri için UHD süt sağlanıyor. Ultra Yüksek Çözünürlüklü süt olarak da bilinen uzun ömürlü süt, bebeklerin ve küçük çocukların normal şekilde gelişmesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu tüm temel besinlerle güçlendirilmiştir. Ayrıca uzun ömürlü süt, tüketicilerine zarar verebilecek kimyasal veya diğer maddeleri içermez.

İBB Süt Yardımı Başvurusu Online

İstanbul il sınırları içinde yaşayan, maddi sıkıntı çeken ve hanenizde üç ile altı yaş arasında en az bir çocuğu olan bir aile iseniz, yardım başvurusunda bulunmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne veya bağlı sosyal hizmetler müdürlüklerinden birine başvurun. Yardıma ihtiyacınız varsa ve bunu yapmak istiyorsanız, çevrimiçi başvuru yapmak için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru web sitesini ziyaret edin.

Vatandaşlar, yetkili personel ile görüşmek ve temel bilgileri vermek için ALO153 Beyaz Masa için listelenen numarayı çevirerek başvuru işlemine başlayabilir. Yoksulluk içinde yaşayan aileler; Ayrıca Halk Süt'e online başvurunun mümkün olup olmadığını öğrenmekle de ilgileniyorlar. Halk Süt projesi ne yazık ki online başvuru sistemi üzerinden başvuru kabul etmemektedir.

Buna rağmen anne-babalar devlet kanalıyla internet üzerinden başvuruda bulunarak bebek bezi, mama gibi ihtiyaçları İBB'den veya yeni doğan bebek paketi için yardım alabilirler. IMM, Bebek ve Annelik Programının kısaltmasıdır. İstanbul'da yaşıyorsanız ve ihtiyaç duyuyorsanız bebek bezi, bebek maması ve bakım paketi uygulamak için  https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresini ziyaret edin. Yeni doğan bebek için yardım. Yeni doğmuş bir bebek için yardıma ihtiyacınız varsa yardım için başvurabilirsiniz.

İBB Halk Süt Yardımı Başvurusu

Halka sunulan ücretsiz süt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından dağıtılıyor. Başvurular online olarak veya şahsen İBB Soysal Hizmet Noktalarından birine yapılabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen halk sütü uygulaması, ALO 153 çözüm masasında ek bir irtibat noktası içermektedir. SEDEP üzerinden İBB Sınırdışı yardımına başvurmak için aşağıdaki web sitesine gidin: https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru. Ayrıca, yakınınızdaki bir Sosyal Hizmet Noktasına şahsen başvuru yapma hakkında bilgi almak için https://sosyalhizmetler.ibb.gov.tr/iletisimnoktalari.aspx adresini ziyaret edin.

İBB Halk Süt Başvuru Formu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu anda süt yardımı ve diğer tüm sosyal hizmetler için online başvuruları kabul ediyor. SEDEP başvurunuzu, İBB'nin  https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/ adresinde bulunan resmi sosyal yardım sitesine giderek yapabilirsiniz. Halk sütü başvuru formu için İBB'ye katıldıktan sonra, sosyal yardım başvurusunda bulunabileceğiniz ve çocuklar ve yeni doğanlar da dahil olmak üzere aileniz hakkında her türlü bilgiyi verebileceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Değerlendirme süreci tamamlandığında, hak kazanan evlere süt şeklinde maddi yardım ulaştırılacak.

İBB Halk Süt Kimlere Verilir?

Çoğu durumda, bir sosyal yardım ve dayanışma grubuna kaydolan düşük gelirli ve evi olmayan kişiler, Kişi Sütü'nün alıcılarıdır. Halk Süt'e başvuran adayların, maddi açıdan muhtaç olduklarını ve hayır işlerine katkıda bulunmuş bir geçmişe sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Aylık geliri net asgari ücretin üçte biri veya daha azına eşit veya daha az olan ebeveynler de Halk Süt programından yardım alabilirler.

Bu ebeveynler yoksulluk içinde yaşamalı ve düşük bir gelire sahip olmalıdır. Bir ailenin 3 ile 6 yaş arasında çocukları varsa, programdaki her çocuk için ayda 8 litre süt almaya hak kazanırlar. Mütevazı gelire sahip ihtiyaç sahibi aileler, kendileri için daha uygun olan sıklığa bağlı olarak iki haftada bir veya ayda bir kez belediye yetkililerinden Halk Sütü alabilirler. 15 gün süren dağıtımlarda ebeveynler her çocuğu için 4 litreye kadar süt alabiliyor. Süt 8 litrelik kaplarda her ayın ilk günü konutlara teslim edilir.

İBB Halk Süt Nasıl Alınır?

Daha önce de söylendiği gibi İBB Halk Sütü almak için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmak gerekiyor. Halihazırda kuruluşlarını hayır kurumu olarak kaydettirmiş olan adaylar, ara adımlardan muaftır ve doğrudan süte gidebilirler. Vakfı ilk kez ziyaret eden kişiler, yetkili personelin yaptığı gelir testine girebiliyor. Halk Süt artık saat ücreti 2,13 doların altında olanlar da alabilecek.

Ailelerin Halk Süt programından yararlanabilmeleri için öncelikle gerekli evrakları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim ederek maddi açıdan zor durumda olduklarını göstermeleri gerekmektedir. Bu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesini ziyaret ederek veya ALO153 Beyaz Masa hattını arayarak yapılabilir. Genel halk da uygun sosyal hizmetler yönetimine başvuru gönderebilir. Her müstakbel müşterinin sunduğu başvuru evrakları incelendikten sonra hangi evlerin İBB'den süt alacağına karar veriliyor.

Karar verme süresi, alınan başvuru sayısı ile doğru orantılıdır; yine de çoğu vaka bir ay içinde ele alınır. Halk Süt kapsamındaki yardım başvuruları kabul edilen kişilere program için yetkilendirilip yetkilendirilmediği İBB tarafından e-posta veya kısa mesaj yoluyla bildirilecektir. Vatandaşlar, başvurularının ilerlemesini çevrimiçi olarak bulunan merkezi merkezden kontrol edebilirler.

İBB Süt Yardımı Sorgulama

İBB, süt yardımı başvuru sahiplerine, taleplerinin durumu hakkında daha fazla bilgi almak için kullanılabilecek bir takip numarası sağlar. Kurumun resmi internet sitesinde bu kimlik numarasına sahip olan vatandaşlar İBB başvuru işlemlerine ulaşabilmektedir. Halk Süt'ten yapacağınız yardım başvurunuzun ne kadar sürede sonuçlandığını öğrenmek isterseniz yukarıdaki numaradan İBB'yi arayabilirsiniz. ALO 153 Beyaz Masa hattından Halk Süt'ü arayarak hem başvuruda bulunabilirsiniz hem de başvurunuzun son durumunu öğrenebilirsiniz. İBB'nin sunduğu sayısız sosyal haklarla ilgili herhangi bir sorunuz varsa lütfen ALO153 numarasıyla iletişime geçin. İBB süt yardım programı hakkında daha fazla bilgi almak için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama adresindeki web sitesini ziyaret edin.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Sorgulama

ALO 153 hattını arayabilir veya ikamet ettiğiniz belediyenin resmi internet sitesindeki İBB süt yardımı sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. İlk olarak, "Başvuru No"yu doldurun. İBB ile süt yardımı başvurunuz hakkında daha fazla bilgi almak için belediyenin resmi "Beyaz Masa Portalı" sitesindeki "Güvenlik Numarası" alanlarını ve ardından "Süt Yardım Başvurusu Sorgula" yazan butona tıklayın. Prosedürün sonucu, başvurunun sorusuna kapsamlı bir şekilde cevap verecektir.

İBB Halk Süt Başvuru Şartları

Daha önce belirtildiği gibi, Halkın Sütü Projesi yoksul bireylere yardım etmeyi amaçlamaktadır. Özetle Halk Süt'ün yardımcı olabileceği senaryolar:

  • Okul öncesi çocukları kollarında tutmak.
  • Maddi sıkıntı veya zorunluluk yaşıyorum.
  • Devlet veya sosyal refah ve dayanışma odaklı hayır kurumları gibi diğer kaynaklardan destek alıyorlar (bu insanlara yardımda öncelik veriliyor).
  • İBB ilinde ikamet etmek.
  • Ebeveyn iseniz ve yukarıdaki kriterlere uygunsanız Halk Süt'e başvurabilirsiniz.

Hala ihtiyacınız varsa sosyal yardıma başvurmanızı söyleyebiliriz ve yine de başvurunuzu belediye veya vakfın alması gerekiyor. Yerel belediyenize veya sosyal hizmetler departmanınıza belediye yardımı için başvurun. Ayrıca, doldurulmuş bir hane başvuru formunu yerel sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gönderebilirsiniz.

İBB Halk Süt Başvurusu için Gerekli Belgeler

İBB Halk Süt'e aday belirlerken kuruluşuna ve belediye sosyal yardım formlarına bakıyor. Yani Halk Süt sadece resmi olarak yerel yönetime kayıtlı kişilere veya belirlenmiş bir hayır kurumuna yardım edecek. Aşağıdakiler, çoğu kasaba ve hayır kurumunun sosyal yardım başvuru sahiplerinden talep ettiği belgelere ilişkin kısa bir genel bakıştır:

  • Lütfen Türk kimlik kartınızın aslını ve fotokopisini getiriniz.
  • Köyün yaşlısından bir yoksulluk sertifikası alın.
  • Kazanç beyanı.
  • İşsizliğin teyidi ve SGK ödeneği alma şartı.
  • Ailenin doğum belgesinin aslı veya fotokopisi.
  • Bir aile için ikametgâh belgesi.
  • Halk Süt alıcısının TC kimlik veya nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.

Kiracı kira sözleşmesi: **Değerli kayıtlı mülkü veya gayrimenkul sahibi olanlar; Yoksulluk seviyesinin altında yaşayan bireyler süt alamıyor.

Vatandaşların durumlarına ve yukarıda sıralananlara göre ek belge talepleri göndermeleri gerekebilir. Örneğin, yakın zamanda eşini kaybetmiş olanlardan, ilgili makamlara veya hayır kurumlarına ölüm belgesi ibraz ederek kaybı kanıtlamaları istenebilir. Engelli veya kronik hastalık nedeniyle çalışamayan anne ve babalar için tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu alınması zorunludur. Felaket kurbanları için halka açık süt yardımı bir bilirkişi raporu gerektirir. Başvuru için gerekli bilgiler ALO153 Beyaz Masa numarası aranarak alınabilir.

İBB Süt Yardımı Telefon Numarası

Halk Süt için ön başvurunuzu yapın, başvuru koşullarını öğrenin, günün her saati hizmet veren ALO153 Beyaz Masa hattını arayarak İBB sosyal yardımları hakkında bilgi alın.

İBB Halk Süt Yardımı Başvuru Formu Doldur

İnternet platformu üzerinden BB Halk Süt'e başvurmak isteyenlerin BB web sitesine girerek başvuru formunu doldurması gerekiyor. Belediye, bir aileye, kayıtta belirtilen gelirleri ve harcamaları hakkında birkaç soru sorarak, ailenin yardıma ihtiyacı olup olmadığını belirleyebilir. Başvuruda verdiğiniz bilgilerin doğru olduğundan ve değerlendirilmesini istiyorsanız tüm dikkatinizi verdiğinizden emin olun.

İBB Halk Süt Gelmedi Neden?

"Halk Sütü" şehrin düşük gelirli hanelere düzenli olarak sağladığı besleyici bir içecektir. Evlerde süt dağıtım aralıkları 15 veya 30 gündür. İBB Halk Sütünün sevkıyatında ve teslimatında özellikle pandemi prosedürü nedeniyle gecikme olabilir. Hastalık veya doğal afet gibi kişinin kontrolü dışındaki durumlar. Öngörülemeyen durumlardan dolayı teslimat gecikmeleri olabilir. Bir önceki Halk Süt teslimatınızın üzerinden 30 gün geçmişse ve henüz sütünüz gelmediyse detaylı bilgi için ALO153 Beyaz Masa hattını arayabilirsiniz.

İBB Halk Süt Her Ay mı veriliyor?

BB Halk Süt; Onaylanan başvuru sahipleri bunu her ay alır. Bir çocuk 6 yaşına geldiğinde artık süt yardımı alamazlar. Ancak 3 ile 6 yaş arasındaki ek çocukları için yardım almaya devam edebilirler.

İBB Halk Süt Yardımı Hangi Hallerde Kesilir?

Bir çocuk 6 yaşına geldiğinde, Bebek ve Küçük Çocuk Besleme Programına uygunluk sona erer. Ayrıca aile taşınırsa süt yardımı kesilir. Bu nedenle, bir aile taşındığında yeni adresini yerel yönetime bildirmeleri gerekir. Dağıtım hakkına sahip bir çocuk veya ebeveyn öldüğünde, dağıtım da beklemeye alınır. Süt dağıtımını sona erdirmenin birincil gerekçelerinden biri, aile bağımlılığını ortadan kaldırmaktır. Sigortalı bir işte çalıştıkları için veya başka nedenlerle kendi kendine yeterli hale gelen ebeveynler, yerel yönetime haber vermelidir.

İhtiyacı olmadığı halde süt almaya devam edenler cezalandırılmalı. Aldıkları sütün karşılığını, daha fazla olsa bile, cari faiz oranıyla ödemek zorundalar. Çocuklarının eğitim masrafları fonlara erişimi reddedilecek olan ebeveynler yasal işlemle karşı karşıya kalacak. Bu gönderi, elimizden gelen en iyi şekilde IMM süt yardımı ile ilgili soruları ele almaktadır. Halihazırda süt yardımı alıyorsanız veya almayı düşünüyorsanız, yorum alanından okuyucularımızla düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı öneririz.