Kredi Başvurusu Yapmak Kredi Puanını Düşürür mü ?

Kredi Başvurusu Yapmak Kredi Puanını Düşürür mü ? Haberler - ayintaphaber.com

Kredi Başvurusu Yapmak Kredi Puanını Düşürür mü ?

Kredi başvurusu yapmak kredi puanını düşürür mü? Bu konuda merak ettiğiniz her detayı sizler de sitemizde bulacaksınız. Kredi çekmek isteyen oldukça fazla kişi vardır. Gerek ihtiyaç için gerek ev almak ya da konut almak için kredi çekilir. Ancak ev ve araç fiyatlarının yükselmesi, bu tür kredilerde durgunluk yaşattığını da bizlere gösteriyor. İhtiyaç kredisi ise halkın çok fazla talep ettiği bir durum oluyor. Öyle ki birkaç farklı bankadan hesap açıp, kredi çeken çok fazla kullanıcı bulunuyor. Kredi borcu alan vatandaş, bu borcu kapatabilmek için ya taksitlerini ödeyebilmek için farlı bir bankadan gene kredi başvurusunda bulunuyor. Enflasyonun yüksek olması ve işsizlik oranının fazla olması gibi nedenler, ülkedeki ekonomik krizi tetikliyor. Bunun sonucu da ne yazık ki olumsuz durumların yaşanmasını tetikler hale getiriyor.

 

Kredi başvurusu yapmanız için öncelikle yüksek bir kredi notuna sahip olmanız gerekir. Her bankanın farklı kredi notları ile kullanıcılarına kredi verdiği bilinir. Kimi 500 kredi notu ile kredi verir. Kimi için 750 kredi notu kredi veremeye kriter oluşturur. Bankalar devlet ve özel olarak ayrım gösterdikleri için kendi içinde farklılık gösteren kredi skorlarına bakarlar. Ancak bilinen bir şey vardır. Kredi çekmek isteyenlerin yapmış olduğu her işlem ve uğraş bunların kredi skorlarından düşürmektedir.

 

Kredi Başvurusu Yapıldığı Zaman Ön Onay Gelmemesi Durumu Nedir?

 

Kredi başvurularının hızlanması ilerleyen süreçlerin de pratik hale gelmesi demektir. Bu bakımdan yapılan online başvurunun kabul edilmemesi ardında yatan diğer sebeplere işaret eder. Bir kredinin reddedilmemesinin birden çok nedeni olabilir. Bunlardan ilki başvurunun abartılı olarak değerlendirilmesidir. Bu durumda daha makul seçeneklere yönelmek gerekecektir. Diğer taraftan kredi notunun yetersiz görülmesi, kara listede olmak veya o kredi için yeterli gelire sahip olamama gibi durumlar söz konusu olabilir. Bir yönüyle bu sayede sorunun kaynağına inme fırsatı elde den banka müşterileri sorunu çözmek adına harekete geçecektir.

 

Ön onay gelmemesinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlardan ilki sürekli kredi başvurusunda bulunmuş olmanızdır. Siz her ne kadar farklı banaklara kredi başvurusunda bulunduğunuzu düşünseniz de durum böyle olmaz. Sizin bankalar aracılığı ile tek bir ana kredi notunuz vardır. Bu kredi notuna uygun olarak tüm bankalar bu bilgileri görür. Ona göre size kredi çıkar ya da çıkmaz. Örneğin kredi notunuzu öğrendiniz. 50.000 TL maksimum kredi çekme limitiniz olduğunu size söylerdiler. Bu A bankasında 50.000, B bankasından da başka bir yerden 10.000 TL daha kredi ekebilirim anlamına gelmez. Bu 50.000 TL limit sizin ortak iminizdir. Bunun 20 bin TL sini A bankasından kullanırsanız geriye limitinizden düşülür ve 30 bin TL kalır. Bunu da kredi verecek olan tüm bankalar görebilir. Sürekli yaptığınız işlemler de tüm bankalar tarafından görülür. Ard arda yapılan taleplerde, ne yazık ki ön onaydan geçemezsiniz. Kredi başvurunuz iptal edilir. Aynı zamanda her başvuru kredi notunu düşürdüğünden, bir de kredi notunuzu yükseltmek için ekstra çaba göstermeniz beklenir.

 

Online Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır ve Güvenli midir?

 

Bu sorunun cevabı esasen avantajlı olmasında yatmaktadır. Pek çok insan bu avantajları kullanmak adına bu yönteme başvurmakta ve durumdan memnun kalmaktadır. Bu noktada doğru siteye erişmek söz konusu olacaktır. Eğer güvenli internet sitesinden başvuru yapıyorsanız bu durumda online başvuru güvenilir demektir.

 

En başta sitenin sertifikalı olması gerekmektedir. Siteye giren kişinin öncelikle adresi doğru girdiğinden emin olması gerekir. Ardından sertifikalı bir site olduğunu anlamak oldukça kolay olacaktır. Adres çubuğu üzerinde yer alan yeşil renkli küçük kilit işareti bu sertifikanın var olduğu anlamına gelir. Öte yandan adres çubuğunda en başta yazan kısma dikkat etmek oldukça önemidir. Adresin https:// yazan kısmında s harfinin olması sitenin güvenilir olduğu anlamını taşır.

 

Bahsedilen avantajlarda belirtildiği gibi oldukça pratiklik sağlayacak olan bu yöntem çokça tercih edilmeye başlanmıştır. Bunun için yalnızca internet sahibi olmak yeterlidir. Öncelikle doğru sitede olduğunuzdan emin olun. Ardından ilgili sayfaya gelerek gerekli bilgileri girin. Bu bilgiler rakamsal olarak krediye dair girilmesi gereken unsurları ifade eder. Çekmek istediğiniz miktar ve vade girmeniz bu noktada yeterli olur. Bu sayede yeterli şartları taşıyorsanız krediniz onaylanır. Artık çoğu banka bu süreçten sonra belge talep etmemektedir.

 

Teknoloji hızı da peşinden sürüklemiştir. Bu bakımdan yapılan her işlemin daha hızlı olması, çoğu zaman evrak ve kefil istememesi, mesai saatleri gerektirmemesi ve buna bezer durumlar nedeniyle çok daha avantajlıdır. Bu bakımdan diğer yönteme göre oldukça kolay olduğunu söylemek yanlış olmaz.

 

Online Başvuruda Faiz Oranları

 

Online başvuru yatığınız zaman normal olarak şubeye gidip elden başvuru yapmanıza karşın faiz oranları daha uygun kriterlerde çıkabilir. Esasen bu durumun birden fazla nedeni var. Bunlardan birincisi bankanın bu tarz işlemlere özendirme yapmak istemesidir. Bu sayede müşteri potansiyeli artacak olan bankanın kâr oranlarını artırması sağlanacaktır. Diğer taraftan rekabetin bu durum üzerindeki etkisinden bahsetmek gerekir. Her ne kadar sıfır faiz diye bir durum söz konusu olmasa da bankalar arasında çok avantajlı imkan sunan seçenekleri görmek mümkündür.

 

Bu durumun en önemli nedenlerinden biri de bankaların giderlerinin azalıyor olmasıdır. Bu sayede bankalar şube masraflarından tamamen kurtuluyor. Ayrıca şube kirası ödenmiyor. İşlemler daha hızlı ilerlediği için müşteri potansiyeli artıyor.

 

Kredi Puanınızı Nasıl Yükseltirsiniz?

 

Kredi başvurusu yapmak kredi notunuzdan götüren bir eylemdir. Ard arda yapılan işlemlerde her başvuru için kredi notunuzdan haneler düşer ve eksilir. Özellikle krediniz onaylanmıyor ise ve bununla da ısrarcı oluyorsanız bu istendik bir durum olmaz.

 

Sadece kredi bazında değerlendirmemek gerekir. Bu başvurulara baktığınız zaman sizler de sık sık kredi kartı başvurusu, kredi kartı limit artırım işlemi başvurusu gibi başvurularda bulunabiliyorsunuz. Ayrıca nakit avans, eksi hesap, nakit avans artırım başvurularına da değinebiliyorsunuz. Hepsine baktığınız zaman, bunlar tek tek kredi notunuzdan yiyen şeyler olmaya devam ediyor. Peki bu notları nasıl yükseltmeniz gerekir. Aşağıdaki uygulamaları birkaç ay denerseniz sizin de kredi notunuz yükselmeye başlayacaktır.

 

l Ödemelerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Gecikmeye düşmeden asgari ücretlerini ödemelisiniz. Ancak üç kez asgari limitlerini ödeme yaparsanız, kredi kartınız gene kullanıma kapatılır. Bu ayarlamayı kendiniz yapabilirsiniz.

l Sık sık kredi başvurusunda bulunmamanız gerekir.

l Sıklıkla kredi kartı ya da eksi hesap limit artırımı başvurularında bulunmamanız da önemli olabilmektedir.

l Banka hesabınızda eksiye düşmeden bir iki ay yaşamaya çalışabilirsiniz. Banka hesabınızda ekstra para bulundurmanız, yatırım hesabı açmanız ve burada birtakım hisse senedi ya da fon bulundurmanız da hanenize artı olarak yazılacaktır.

l Banka bilgilerinizi eksiksiz olarak ve doğru bilgiler ile doldurmanız gerekir. Bilinmezlik iyi bir şey değildir.

Bütün bunları yaparak, bankaya aslında ne kadar düzenli bir hayatınızın olduğunu göstermeye çalışırsınız. Düzenli hayatı bulunan kişilerin kredi almaları ve kredi notlarını yükseltmeleri daha önemli rol oynamaktadır. Sizler de çalıştığınız bankanın kriterlerine bağlı olarak düzenleme sağlayabilirsiniz.