Borç Kapatma Kredi Başvuru ve Şartları

Haberler - Borç Kapatma Kredi Başvuru ve Şartları - Ayintaphaber.com

Borç Kapatma Kredi Başvuru ve Şartları

Borç kapatma kredi başvurusu ve şartları arayan milyonlarca kullanıcı bulunmaktadır. Borçlarını birleştirerek kısa sürede kapatabilmektedir. Erken ödeme sayesinde fazla faiz miktarı ödemekten kurtulabilmektedir. Bazı kullanıcılarda ise kredi kapatmak için yeterli meblağları bulunmamaktadır. Kredi çekerek önceki borçlarını ödemeyi amaçlayabilmektedir. Finansal durumunu toparlayabilmesi için birkaç ay kendine zaman tanıyabilmektedir. Borç kapatma kredi başvurusu ve şartları bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Bankaların istedikleri şartları ve istenilen belgeler hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Borç kapatma kredi başvuru ve şartları adlı yazımızda en güncel bilgilere topladık.

 

Borç Kapatma Başvurusu Yapmadan Önce Yapılacak

 

Borç kapatma başvurusu yapmadan önce yapılacak bazı adımları yerine getirmeniz gerekmektedir. Mevcut kredileriniz ve kredi kartları borçlarınızı hesaplamalısınız. Güncel borç tutarınızı hesaplayarak toplam çekeceğiniz limiti belirlemelisiniz. Ardından bankaların toplam çekim yapacağınız bankanın şartlarını incelemelisiniz. Sizin için kolay ödemesi bulunan bankayı seçebilirsiniz. Güncel başvuru şartlarını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İstenen şartları ve kuralları yazımızda paylaştık. Bu şartları sağlıyorsanız başvuru talebi oluşturabilirsiniz. İstenilen belgeleri tamamlayarak başvurunuzu internet üzerinden veya şubelerden gerçekleştirebilirsiniz. İstenilen belgeleri yazımızda ve bankanızın güncel web adresinde kontrol edebilirsiniz.

 

Borç Kapatma Kredi Başvuru ve Şartları Nelerdir?

 

Son dönemlerde kredisini ödemeyen kişilerin sayısı fazladır. Ayrıca belirlenen faiz miktarlarını ödemek istemeyebilmektedir. Bu durumdan şikâyetçi olan vatandaşlar borç kapatma kredisine başvurabilmektedir. Bazı sitelerde borç birleştirme ve borç transferi kredi olarak da geçmektedir. Kredi sayesinde aldıkları paralarla borçlarını kapatmaktadır. Borçlarını birleştirerek sadece en son çektiği borç kapatma kredisini ödemektedir. Bu sayede toplam ödenecek tutar azalmaktadır. Borç kapatma kredi başvurusu ve şartları nelerdir sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

 

İstenilen şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bazı bankaların genel prosedürler dışında özel belgeler talep edebilmektedir. İstenilen şartları genel ve bankalara özel olarak aşamalı bir şekilde yazımızda bulabilirsiniz. Bu şartları sağlamadığınız takdirde kredi talepleriniz geçersiz sayılabilmektedir. Tekrardan aynı işlemleri tekrarlamamak için şartları iyi incelemeniz gerekmektedir.

 

Borç Kapatma Kredisi Şartları Nelerdir?

 

Borç kapatma kredisi sayesinde fazla borç yükünden kurtulabilirsiniz. Kredi ihtiyaç sahiplerine farklı avantajlar sağlayabilmektedir. Ayrıcalıklardan yararlanmak için anında borç kapatma kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Borç kapatma kredisi şartları nelerdir sorusunun cevabını arıyorsanız yazımızdaki maddeleri takip edebilirsiniz. İlk olarak bankalardan istenen genel şartlardan bahsedeceğiz. Talepte bulunan kişilerin borçları yasal ve idari takipte olmaması gerekmektedir.

 

Gelirleri resmi geçerli belgelerle bankalara bildirilmesi gerekmektedir. SGK hizmet dökümü e-devlet üzerinden alınmalıdır. Sigortalı işte çalışmıyorsa belge yerine geçen gelirinizin yazılı olduğu evrakları toplamalısınız. Bu belgeler kredinizin onaylanma şansınızı artırmaktadır. Kredi talebinde ipotek verilecekse eş rızasının yazılı bir belgeyle bildirmeniz gerekmektedir. Bu belgeleri sağladıktan sonra güncel kredi borçlarınızı bankaya sunmalısınız. Kredi kartı veya banka borçlarınızın belgelerini yazılı olarak teminini sağlamalısınız. Ardından kredi talep edeceğiniz tutarı ve vade sayısı bilgilerinizi doldurmalısınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır.

 

Kredi talebinizin 36 ayı geçmemesi gerekmektedir. Bazı bankalar vade sayısını sınırlandırılmıştır. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına form üzerinde vade aralıkları belirtilmiştir. Bu aralıktan fazla vade sayısı girerseniz talebiniz geçersiz sayılmaktadır. Ayrıca aylık talep edilen taksitlerin aylık gelirinizin yarısından fazla olmaması gerekmektedir. Bundan dolayı çekeceğiniz tutarı, vade sayısını ve aylık ödenecek taksit tutarını hesaplayarak giriş yapmanız gerekmektedir. Seçtiğiniz bankalara özel kriterler merak ediyorsanız bankaların güncel web adreslerine giriş yapabilirsiniz. Site içerisinde Borç Kredisi Almak için Gerekli Şartlar sekmesine giriş yapmanız gerekmektedir. Kredi talepleri başvurunuzu şubelere gitmeden gerçekleştirebilirsiniz. İster bankaların web adresi üzerinden ister mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Borç Kapatma Kredi Başvurusu

 

Borç kapatma kredisi başvurusu işlemlerini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bankaların şubelerine giderek banka çalışanlarıyla yüz yüze görüşebilirsiniz. Bankaya giderken istenilen belgeleri ve kimliğinizi de götürmeniz gerekmektedir. Müşteri olduğunuz bankadan talep oluşturacaksanız istenilen evraklar bunlarla sınırlıdır. Müşterisi olmayan banka şubesine gidecekseniz ilk olarak detaylı bilgi almalısınız. Ardından istenilen belgeleri oluşturarak borç kapatma kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Talebiniz incelenerek krediye uygunluğunuz kontrol edilecektir. Değerlendirme sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılmadığında kredi başvurunuz onaylanacaktır. Başvurunuz onaylandığı sırada iletişim bilgilerinizden bilgilendirme mesajı alabilirsiniz. Onaylandıktan kısa bir süre sonra krediyi hesabınızda bulabilirsiniz.

 

Borç kapatma kredi başvurusu talebinizi internet aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bankaların web adresleri ve mobil uygulamaları üzerinden giriş sağlamanız gerekmektedir. Ardından banka müşterisiyseniz hesap numarası ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Talepte bulunacağınız banka üzerinden hesabınız bulunmuyorsa misafir girişi gerçekleştirmelisiniz. Ardından sitenin kredi seçeneklerine tıklamanız yeterlidir. Açılan sayfa üzerinde borç kapatma kredisi butonuna basmalısınız. Açılan form üzerinden sizden istenilen bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Verdiğiniz bilgiler kontrol edilerek kredini çekme talebiniz değerlendirmektedir. Değerlendirme sonucu en fazla 3 iş günü içerisinde ortaya çıkmaktadır.

 

Borç Kapatma Kredi Hesaplama

 

Borç kapatma kredisi talep edeceğiniz miktara göre faiz, aylık taksit tutarı ve banka seçenekleri değişiklik gösterebilmektedir. Kredinin amacı daha az borç ödemeyi esas almaktadır. İhtiyaç sahipleri toplam borçlardan kolayca kurtulmayı hedeflemektedir. Ancak yanlış hesaplardan kaynaklı kullanıcılar zararlı çıkabilmektedir. Ayrıca bazı finansal durumlara göre krediniz onaylanmaktadır. Gelirinizden daha fazla aylık taksit tutarı belirlenmemektedir. Borç ödemesinde en fazla 36 aya kadar devam edebilirsiniz. Bu süreyi daha fazla uzatamazsınız. Formda yanlış bilgilerle doldurursanız borç kapatma kredisinden yararlanamazsınız. Başvuru formunu doldurmadan önce borç kapatma kredi hesaplama işleminizi tamamlamalısınız. Şube üzerinden veya online üzerinden hesaplama işlemlerinizi sağlayabilirsiniz. İnternet üzerinden yapacaksanız kredi çekmek istediğiniz resmi sayfası üzerinden yapmalısınız. Hesaplama sitelerinde faiz oranlarından dolayı yanlış hesaplamalar gerçekleştirebilirsiniz. Güncel ve doğru hesaplamalar için bankanın resmi adresini seçmelisiniz.

 

Borçlarınızı Birleştirme Avantajları

 

Borç kapatma sayesinde eski tüm borçlarınızı kolayca ödeyebilirsiniz. Borçlarınızı birleştirme avantajları oldukça fazladır. Kredi veya kartlardaki borçlarını tek bir kredide birleştirme fırsatı sunmaktadır. Ödemelerinizi kolay ve hızlı bir şekilde yatırabilirsiniz. Tek bir alanda ödeme gerçekleştireceğiniz için takip işlemleriniz kolaylaşmaktadır. Bankalar kredi ödeme vade sayısını geniş tutarak kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır

 

Farklı bankalardaki borçları takip etmek zordur. Geciken taksit durumlarından dolayı yüksek oranlı gecikme faizleri ödeyebilirsiniz. Bu durum ihtiyaç sahiplerini zorluk yaşatmaktadır. Erken ödeme sayesinde sadece çektiğiniz tutarı ödeyebilirsiniz. Bazı borçların ilk 3 -4 ay gibi taksitlerini ödeyerek birikim için zaman kazanabilirsiniz. Ödemelerinizi daha erken yaptığınızdan dolayı kredi notunuzu yükselmektedir. İlerleyen yıllarda ihtiyaç, konut, eğitim, taşıt gibi kredileri daha kolay çekebilirsiniz.

 

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar

 

Borç kapatma kredisi veren bankalar oldukça geniştir. Kendi bankanızda kredi çekebilirken aynı zamanda farklı bankalarda da kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank, TEB, QNB Finansbank, Akbank ve Garanti bankalarından kredi talebi oluşturabilirsiniz. Faiz oranları ve aylık taksit miktarları birbirinden farklılık göstermektedir. Bankaların kullanıcıların gelirlerine göre kredi limitleri değişiklik gösterebilmektedir. Toplam borç miktarınızı hesapladıktan sonra istediğiniz limitler arasında kredi talebinde bulunabilirsiniz. Özel sektörde çalışan, emekli, kamu çalışanı ve serbest meslekte çalışan kişilerden istenilen belgeleri ayrı olarak hazırlamalısınız. Başvuru sürecinde bahsettiğimiz adımlardan yararlanabilirsiniz. Bankalardan kredi onayı bilgisi aldıktan sonra parayı hesabınızda bulabilirsiniz.