Bankadan Kredi Çekmek için Kaç Ay Sigortalı Olmak Lazım ?

Haberler - Bankadan Kredi Çekmek için Kaç Ay Sigortalı Olmak Lazım

Bankadan Kredi Çekmek için Kaç Ay Sigortalı Olmak Lazım ?

Bankadan kredi çekebilmek için kaç ay sigortalı olmak lazım diye merak ediyorsunuz bizler bankalardan kredi almanız için ne şartları sağlamanız gerektiği konusunda yazı hazırladık. Artık bankalar öğrenciye dahi kredi verirken, kredi notu düşük kişilerden de tam tersi belge üstüne belge istemektedir. Bu belgelerden bir kısmı da SGK lı olduğunu gösteren belgeler olmaktadır. İlgili bankanı maaşlı müşterisi iseniz sıkıntı olmaz. Belirli oranlarda krediler sizin için hazırlanır. Ancak hem maaşlı müşteri değilsiniz hem de düşük sigorta priminiz var ise, bankalar için güven teşkil etmez durumda olabilirsiniz. Bankadan kredi çekmek için kaç ay sigortalı olmak lazım bu içerikte bunu açıklıyoruz.

 

Banka size kredi verirken bu krediyi kolay bir şekilde ödeyip ödeyemeyeceğiniz ile ilgilenir. Bu nedenle sizden belirli belgeleri ister. Verdiği parayı faiziyle geri almak isteyen bankalar için sizler de güvenilir şekilde kredi çekme yöntemlerini bu alanda rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

Krediye Nasıl Başvuru Yapılır?

 

Bankaların sağlamış olduğu kredilere başvurunun birden fazla yolu vardır. Bunlardan ilki bizzat bankaya giderek başvuru yapmak. Bu durumda istenen belgeleri hazırlayıp sunmak gerekecektir. Diğer taraftan SMS ve mobil bankacılık yoluyla da kredi talep edilebilecektir.

 

Online başvurular kredi talep etmenin son zamanlardaki en uygun yolu olarak düşünülebilir. Çünkü diğer durumlara göre daha az faiz oranı sunmaktadır. Üstelik bu sayede kredi talep etmek şubeye giderek kredi talep etmekten daha kolaydır. Ancak limit yükseldikçe istenilen belgelerin fazlalığı da kredi talep eden kullanıcıların boynunu büker hale gelmiştir. Bunlardan biri de sigortalı olduğunu gösteren belgedir. Peki bankadan kredi çekmek için kaç ay sigortalı olmak lazım?

 

Belgesiz Kredi Çekebilmek Mümkün müdür?

 

Belgesiz kredinin belirtilen iki yolu vardır. Masrafsız bankacılık veya online başvuru gibi internet üzerinden yapılan başvurular için belge talep edilmemektedir. Diğer taraftan bankanız tarafından tutulan kayıtlar sayesinde bazen şubelerden de belgesiz kredi çekilebilmektedir. Bu durumda yine de bazı belgelerin sunulması istenebilir.

 

İstenen Belgeler Neler?

 

Her banka öncelikle başvuran kişinin kimliğini talep edecektir. Bu bakımdan kimliğin fotokopisinin hazır edilmesi kolaylık sağlayacaktır. Öte yandan pasaport veya ehliyet de bu işlemler için kabul edilebilir belgeler arasında yer alır.

 

 Krediler için minimum 3 ay sigortalı olarak bir işte çalışmak gerekiyor. Sigortalılık süresi ne kadar fazla uzar ise, o kadar kredi çekebilmeniz için avantaj ortaya çıkabiliyor. Bankadan kredi çekmek için kaç ay sigortalı olmak lazım sorusuna minimum üç ay olarak yanıt verebiliriz. Ancak dikkat edilecek başka hususlar da bulunuyor.

 

Bu nedenle sigorta dökümü bankalar tarafından talep edilen belgeler arasında yer alır. Ancak bunun yerine son 3 ayda ikamet edilen yerin faturasını sunmak kabul görecektir. Diğer taraftan müşterisi olduğunuz bankada daha önce işlem yapmışsanız kaydınız alınmış demektir. Bu durumda ikametgâh belgesi istenmeyebilir.

 

 Gelirin mutlaka bankaya belgelenmesi gerekecektir. Bunun için maaş bordrosu ve iş yeri imza sirküsü bankalarca talep edilmektedir. Ancak memurlar için maaş bordrosu yeterli olacaktır. Memurlar bu belgeyi e devlet üzerinden hazırlayabilir.

 

Öğrencilere baktığımız zaman, öğrencilik belgesi isteniyor. Maaşlı müşterilerden ya da memurlardan hiçbir şekilde belge istenmiyor. Çünkü mevcut belgeler bu kişilerin zaten bankalarında hazır ve kayıtlı oluyor. Minimum 3 ay SGK lı olarak çalışan kişilere de kredi çıkmayabiliyor. Bunun bir garantisi bulunmuyor. Ne kadar uzun koşullarda çalışma şartları olursa ve kredi notu ne kadar yüksek olursa kredi çıkma şansı a her banka için artıyor.

 

Bankalardan Kredi Çekerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

Son yıllarda teknolojinin bankacılıkla entegre kullanılması pek çok işlemi kolay ulaşılabilir hale getirmiştir. Kredilerin çok çeşitli olması krediler hakkında bilinmesi gereken detayları da artırmıştır. Eskiden kredi alabilmek için birçok prosedürü yerine getirmek hatta imza üstüne imza atmak gerekirdi. Ancak kredi başvurusu için teknolojinin kullanılmaya başlanması işleri oldukça kolay bir hale getirmiştir.

 

Esasen her konuda olduğu gibi bu konu için de bazı artılar ve eksiler vardır. Online başvuruların eksik yanı yüz yüze olmamasından kaynaklı yaşanır. Yani soru işaretlerini gidermek adına soru soracak birinin olmayışı olumsuz bir durum olarak düşünülebilir. Ancak bu sorunlar aşılamayacak sorunlar değildir. Artık müşteri temsilcisine bağlanarak problemleri çözmek mümkün. Öte yandan kredi ile ilgili gerekli metinleri internet ortamından indirip incelemek mümkündür.

 

Online başvurularda faiz oranlarının incelenmesi söz konusu olacaktır. Ancak iyi irdelenmemesi halinde masrafları ve ek ücretleri kaçırmak mümkün. Bu da daha avantajlı bir bankayı tercih etmeyi engelleyecektir. Online başvurularda müşteri, ile iletişim geçme imkanı olmadığı için daha yüksek faizli ya da sigortasız olacak şekilde krediler alabilirsiniz. Bu ayrıma dikkat etmek ve farkında olmak mühimdir. Sizler de online yerine şubeye giderek kredi başvuru yaparsanız, faizlerden düşük oranda yararlanabilirsiniz. Ancak bunun için de hem kredi notu, hem maaşlı müşteriye tanınan ayrıcalıklar hem de alınan kredinin vade farkı gibi ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor. İşlem ne kadar uzarsa, ne kadar eksik bilgi bulunursa, kredi çıkma ihtimali de o kadar düşebilir.

 

İnternetten Kredi Başvurusu Avantajlı mıdır?

 

Kredi seçiminde önceliğimiz ekonomik olarak destek ararken daha sıkıntılı hale gelmemektir. Bu bakımdan ödeme kolaylığını en iyi sağlayan ve faiz oranları en düşük şekilde veren bankalara yönelmek önemledir. Online başvurular bu konuda avantaj sağlayabilir. Fakat bu durumda insanların online bankalar hakkındaki güvensizlikleri ortaya çıkmaktadır. Esasen online bankacılıkta bu durum çok daha avantajlıdır. Çünkü bir şubede krediler hakkında bilgilendirmeler edinmek yalnızca o banka için bilgi almak demektir. Ancak online bankacılıkta tüm seçenekleri değerlendirmek mümkündür. Bir müşteri yalnızca faiz oranlarını değil tüm masrafları bu yolla irdeleme imkanına sahiptir. Bu yönüyle aslında doğru sistemleri kullanmak vasıtasıyla online başvurular oldukça güvenlidir. Üstelik zamandan tasarruf sağlaması bakımından özellikle tercih edilen bir yöntemdir.

 

Bankaların şubeleri kredi konusunda her türlü bilgiyi sunmaya hazırdır. Ancak bu hizmet yalnızca hafta içi mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilebilir. Öte yandan online başvurular için bu durum oldukça avantajlıdır. 7 gün 24 saat bu hizmeti edinmek mümkündür.

 

Aynı Anda Birden Fazla Başvuru Yapmak

 

Online başvuru yönetiminde pratik bir ön hazırlık aşaması vardır. Değerlendirme için hızlı adımlar atmak ve ona göre karar vermek mümkün. Ancak bu sırada tam olarak karar vermeden başvuru yapmamak gerekir. Çünkü daha avantajlı bir başvuruyu kaçırmış olabiliriz.

 

Bankalar birbirlerine yapılan başvuruları inceleyebilmektedir. Bir online başvuru gerçekleşmişse ve sonrasında daha avantajlı bir kredi imkânı ile karşılaşmışsanız önceki başvuru sonrakinin reddine neden olabilir. Diğer taraftan bir banka tarafından başvuru kabul görmemişse diğer bankalara başvuru imkânı yeniden doğacaktır.

 

Bu nokta unutulmaması gereken detay bu başvuruların ön değerlendirme olmasıdır. Yani başvurudan önceki adım olarak düşünülebilir. Online başvuruyu yapmak ve kabul edilmesi kredi alabileceğiniz anlamına gelir. İster aynı bankaya defalarca olacak şekilde isterseniz bir kere olacak şekilde farklı bankalara kredi başvurusunda bulunmayın. Hatta nakit avans, kredi kartı talebi, kredi kartı y da nakit avans limit artırımı gibi başvurular da kredi başvurusunda bulunmuş gibi görünür. Bunların ard arda yapılması kredi notunuzu düşürecektir. İstediğiniz kadar sigortalı bir işte çalışın bunları yaparsanız krediniz onaylanmayacaktır.