Fatih İnternet Şifresi

Fatih internet projesi çok önemli bir sosyal kapsamlı okul projesidir. Peki Fatih güncel internet şifreleri neler??

Fatih İnternet Şifresi
Fatih internet şifresi

Fatih İnternet Şifresi

Fatih internet projesi çok önemli bir sosyal kapsamlı okul projesidir. Bu proje öğrencilerin hayatını etkilemetedir. FATİH projesinin sağladığı altyapı ile okullara aşağıdaki sayılan hizmetler verilmektedir. Fatih Eğitim Projesi dâhilinde devlette okulların internete ve MEB içerik hizmetlerine erişmesini sağlayan güçlü bir ağ altyapı hizmeti Access olarak adlandırılmaktadır. Okulun altyapı çalışmaları nedeniyle tüm sınıflar için elektronik içerik ve internet erişimi güvenli ve filtrelenmiştir. Bu durumda okul, aktif cihazlar (anahtarlar, yönlendiriciler, erişim noktaları vb.) ve pasif cihazlar (kablolar, terminal kapakları, dağıtım panoları, ana hatların, köprülerin, kesintisiz güç kaynakları vb.) kurmuştur. Bu sürücülerden veri ve kablolar çalıştırılarak intranete erişilir.

Ağ altyapısı ana bina, yardımcı binalar, atölyeler ve laboratuvarlara entegre edilerek okulda derslik, yatılı okulda öğrenci lojmanı olarak kullanılmaktadır. Erişimde ağ altyapısı vardır; Bir okuldaki yönlendiriciler, Ethernet anahtarları, kablosuz erişim noktaları ve bu cihazlar arasındaki kablolar olarak tanımlanabilir. Bir MEB veri merkezi ağının altyapı ekipmanlarının uzaktan kontrolü için gerekli ekipmanların kurulumu ve devreye alınması erişim ünitesi ile gerçekleştirilir. "Erişim hizmeti kapsamında 1. Etap ağ altyapısında 3.100 okul ve 2. Etap ağ altyapısında 10.500 okulda Fatih VPN'e fiber optik/internet hazır bağlantısı bulunmaktadır. Ayrıca okul ağ ekipmanlarının (router, switch, access point vb.) aktif olması ve çalışır bir durumda olması amacıyla gerekli incelemeler yapılmış ve arızalar giderilmiştir.

Fatih Okul Projesi

Fatih okul projesi 2010lu senelerden sonra tüm okullarda yavaş yavaş devreye girmeye başlamış olan bir projedir. Bu proje için bazı okullar pilot okul seçilmiştir ve ilk o okullara internet ve akıllı tahta götürülmüştür. Pilot okullarda fatih projesi kapsamında internet sahibi olan öğrenciler son dönemlerin en şanslı öğrencileridir.

FATİH projesine özel oluşturulan VPN hizmeti, yaklaşık 13.800 okula sağlandı ve hizmet 12.989 okulda aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca, kablolu internet bağlantısı olmayan 2.640 okul mobil ağlar üzerinden, 1.645 okul ise uydu internet üzerinden erişim sağladı.

Fatih internetin okullara gelmesi ile birlikte okullarda ki öğrencilerin tümü internet şifresine erişmeye çalışmaktadır. Fatih internet şifresi okullarda müdürler tarafından ne öğretmenlere ne de öğrencilere verilmesi yasak olan bir şifredir. Ama bazı öğrenciler kendi yöntemleri ile şifreyi kırarak ya da ele geçirerek fatih internet şifresi bilgilerine ulaşmaktadır. Bu tür öğrenciler yaptıklarının yasak olduğunun farkına varmamış öğrencilerdir. Bu gibi durumların öğrenilmesi durumunda okul yönetimi ve öğretmenler tarafından öğrenciler cezalandırılmaktadır.

Fatih İnternet Şifresi Fatih projesi ile tüm okullarda akıllı tahta kullanımına geçiliyor. Okulun internete bağlanmasıyla birlikte birçok kişi Fatih'in internet erişim kodunu aramaya başladı. Okuldaki hocalarım ve öğrencilerimin kullanabileceği fatih internet şifresine bağlanmak yani fatih wifi ye girmek için mevcut şifreyi bilmeniz gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık bölgelerindeki tüm okulların eğitime erişimini sağlamak için sınıflara akıllı tahtalar yerleştirdi. Dijital akıllı tahta üzerinde bazı sınırlamalar ve kısıtlamalar olsa da Fatih'in güncel internet erişim kodunu girerek Fatih'in modem ağına bağlanabilirsiniz.

Fatih Okul Projesinin Başlatılması

2017 yılından bu yana tüm okullarda aktif olarak kullanılan Fatih İnternet projesi, öğrencilerin teknolojiye ayak uydurarak en kaliteli ve en iyi eğitimi almalarını hedefliyor. Güncel Fatih 2022 wifi şifre listesini kontrol ederek internete ücretsiz olarak erişebilir ve ücretsiz internete bağlanabilirsiniz. Düzenli olarak değişen güncel okul wireless şifresini öğrenmek için bu yazı dizisinde bulunan internet erişim kodları ile ilgili yazımızı takip edebilirsiniz. Ayrıca yorum kısmından öğrencilerin kendileri eriştiği bilgilerinin yorumlarını okuyarak ve açık paylaşımlı internet erişim kodunu görerek öğrenebilirsiniz.

Sizlere internet bağlantısı, Fatih internete nasıl bağlanılır ve Fatih wifi ağına nasıl bağlanılır hakkında bilgi vermek istiyorum. Ücretsiz internet erişimi için ilk adım, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikayı cep telefonunuza indirmektir. Adım adım bir wifi ağına bağlanmak için fatih; Öncelikle MEB web sitesini ziyaret edin ve telefonunuza veya cep telefonunuza ya da tabletinize uygun sertifikayı indirin. Sertifikayı http://sertifika.meb.gov.tr/ adresinden indirebilirsiniz. Telefonunuzda “Ayarlar > Wifi > f @ tih” fatih network 'ü seçin ve son olarak sizden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Giriş yapmak için aşağıda verilen şifrelerden birini deneyin.

  • Şifreler şunlar olabilir : ,Gu5%KKP5&?4#P~w
  • Şifre şu olabilir : raqxw:;4E:KKq
  • Şifre şu olabilir : Fa!u9PA}7’+KKzBS96
  • Şifre şu olabilir : !Fatih.KK12-34
  • Şifre şu olabilir : KK4

Eğer ki yukarı da verilen şifreler de işe yaramaz ise VPN bağlantınız ile alakalı bir problem yaşıyor olabilirsiniz. Fatih okul şifresi düzenli olarak okul yönetimi tarafından değiştirilmektedir. Bu değişimlerin sonucunda artık verilen şifreler geçersiz de sayılıyor olabilir.

Fatih İnternet Şifresi Hataları

Fatih internet bağlantı hatası ve wifi ip adresi alma hatası genellikle en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Ayrıca daha hafif internet şifresini öğrendikten sonra, internete bağlanabiliyor olsanız bile sosyal medya hesaplarınıza bağlanamadığınızda telefonunuza VPN indirerek dilediğiniz siteye kolayca bağlanabilirsiniz. fatih wifi'ye bağlanmaya çalıştığınızda yanlış bir IP adresi alırsanız, vpn uygulamasını kapatın ve ağa bağlandıktan sonra vpn uygulamasını açın.

Fatih internet ağı bağlı değil, ağa bağlanılamıyor, internet yok gibi yazılar bazen karşınıza çıkan yaygın sorunlardan biridir. Bu hatalardan biriyle karşılaşırsanız, lütfen DNS'nizi değiştirin. Sınırlı bağlantı, internet veya internet bağlantı sorunu olmayan fatih internet'te DNS adresinizi bu numaralara değiştirirseniz sorun ortadan kaybolacaktır.

  • 195.175.37.137
  • 195.175.37.138
  • 195.175.39.39
  • 195.175.39.40

Bu numaraları kullanmayı denemeniz büyük ihtimalle başarılı olacağınız anlamına gelmektedir.

Fatih İnternet Erişim Kodu ve Fatih Wi-Fi Şifresi ile öğrencilerin teknoloji ile da güzel ve daha eşit bir eğitim görmeleri hedeflenmektedir. VPN olmadan internete bağlanmak, müzik dinlemek ve sosyal ağlarda gezinmek tamamen imkânsız olurdu. Telefonunuza indirilen VPN ile müzik programlarından istediğiniz müzikleri dinleyebilir veya sosyal medya hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz.

Daha hafif olan İnternet erişim kodu ile internete bağlanamazsınız. DNS ayarlarınızı değiştirerek bağlantı sorunlarından kurtulabilirsiniz. İnternete bağlanmada sorun yaşıyorsanız Fatih İnternet'in DNS ayarlarını bozun ve tekrardan deneyin dnsyi değiştirerek de sorununuzu çözebilirsiniz. Aşağıdaki DNS adresini girerek sorunu çözebilirsiniz.

  • 195.175.79.39
  • 195.175.89.40

Fatih İnternet Şifreleri

Fatih İnternet engelini kaldırmanın en etkili yollarından biri VPN kodu kullanmaktır. Telefonunuza VPN kurarak internete engelsiz erişebilirsiniz. Fatih şifre kırma uygulamasını kullanmak yerine VPN ile birçok web sitesine ve sosyal ağa kolayca erişebilirsiniz. Bu yazımda sizlere Fatih Wifi Erişim Kodu ve Fatih Wifi Şifresi hakkında bilgi vermeye çalışan birçok web sitesinde bu vpn adreslerini bulabilirsiniz. Fatih internet şifresi bulmak oldukça kolaydır. Artık Google da bulunan her internet sitesine girerek şifre bulabilirsiniz.

Fatih wifi şifresi aşağıdakilerden herhangi birisi olabilir.

  • l !1qaz2sfWSX3edc4RFVV
  • l F@M2015wsti#Eb23TC
  • l f1@2t34itrurh5
  • l 12yı34
  • l verdijuytm@n1453
  • l T1F0@wet7T1IH1Y4E5G3IMTEEBKC!0+R%U^9M£C
  • l 34i3swet0t00
  • l {1!ASR$UstAN*BG#AUC\RAL]YUI&9}
  • l @U)eeAhgC&J8?p3#
  • l,Gu5%P5&?4kj#P~w

Bunlar ve daha fazlasını diğer tüm internet kanalları üzerinden bulabilir ve kendi okulunuzun fatih güncel internet şifresi alanına girip interneti kullanmaya başlayabilirsiniz.

Fatih Ağı'nı kullanarak çevrimiçi olduğunuzda, belirli sosyal medya uygulamalarına ve web sitelerine erişemezsiniz. Aslında, bu ağ sadece eğitim amaçlıdır. Ağa bağlanmada sorun yaşıyorsanız lütfen internet adınızın MEB ADSL olduğundan, IP adresinizin sabit olduğundan, MEB sertifikasının doğru yüklendiğinden ve bilgisayarınızda tarih ve saatin doğru olduğundan emin olunuz. Aksi takdirde, ağ bağlantı problemleri olabilir.